Vše je v genech a psychice. Zeptala bych se rodičů, jestli s tím neměli problém. Já si objevila první šedivý vlas v osmnácti, stejně jako moje máma. Jedná se o poruchu pigmentu. M.
xida
No otec začal tak ve 37 letech a máma má melír takže nevím
Ve 14 letech, jsem našel také svůj první šedivý vlas a mohu říci, že se jich do vojny neobjevilo více. Až právě kolem toho 25. roku se začaly objevovat více. Měl jsem za mlada černé vlasy a dnes jsou se stříbrným melírem. Můj syn také od 25 let pomalu nabírá stříbrný melír. Geny člověk neoblbne.
Kdybychom to věděli, nevypadala by půlka z nás krátce po čtyřicítce jako jezevci. Ve 14 je ale trochu brzo. Co rodiče a prarodiče, v kolika začali šedivět? Nějaká nemoc, stres, těžký úraz? Všechno z toho může být příčinou předčasného šedivění. Dcera prodělala v 10 letech těžkou salmonelu. Jako památku na to má pramen šedivých vlasů. Další už jí nerostou (ty šedivé) a až tyhle vypadnou, bude po památce...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.