Dobrý den. Nedávno jsme byli na prohlídce domu. Líbil se nám proto jsme realiťákovi řekli ó ústní rezervaci. Pak jsme byli u jejich poradkyně kde jsme zkusili zadat žádost ó hypotéku. Podepsali jsme. Podepsali jsme i rezervaci. (Z rezervační smlouvy neplynout žádné poplatky i je tam uvedení pokud se do 10 dnů neuhradí smlouva se ruší.) I přístup nebyl úplně takový jaký jsme očekávali protože byli jsme dohodnutý a jen na hypotéze a ó podpisu rezervační smlouvy nic . Takový lehký a nátlak z jejich a strany bych rekl. Avšak a určitě z toho a na neplyne sám říkal a že je tam s tím rušení protože i kdyby nám tu hypotéku nedali a aby a se to anulovalo nezaplacení. Protože hypotéku stejně nedali. Tedkom po nás chce realiťák 2000 za proplacení cesty (tam jak jsme byli prohlížet barák) + asi čas na vypracování smlouvy rezervační. Avšak na tomto jsme nebyli vůbec dohodnutý ani se ó tom nezmínil ani jsme nikde nic nepodepisovali že bychom platily prohlídku a nějaký záležitost jiný. Co si ó tom myslíte. Jsou to 2000 ale nechceme je platit jen tak tak buď to na nás zkouší (jsme mladí asi vypadáme hloupé ) .. díky
Velice s omlouvám, ale já bych realitce řekl, ať mi vleze s 2000,- na hrb... měla to řict dopředu, že něco takového bude požadovat a ne to chtít zpětně..a bez ohledu na to, zda to řekla nebo ne...to bude asi nějaká pofiderní realitka, když chce platit něco takového..všechny náklady má v % odměně od prodávajího, kterému nemovitost zprostředkovává...čili i náklady na cesty...i kdyby byly 20x během týdne
Jak píše krtek, trval bych na tom, že prohlídky mají makléři hrazené z provize. Maximálně bych mu za prohlídku nabídl provokativně 30 korun, protože Karlštejn to nejspíš nebyl.
Jen pokud byste si chtěli dům rezervovat,tak za každou sumu, kterou pošlete do advokátní úschovy, tak zaplatíte minimálně 3600 Kč. (jinak se prý platí 6000 Kč,jak mi advokátka řekla)
I když peníze pošlete z interbankingu,z účtu na účet, tak musíte platit.
ppp
... a to ještě nemáte vůbec žádnou jistotu, že advokát/ka ty peníze nezpronevěří...
Každou chvíli řeším s realitkami prohlídky a ještě se nestalo, aby klient platil realitce za prohlídku. Jsou někteří zaměstnaci několika realitek, kteří si nechávají podepsat papír pro šéfa, že byli na prohlídce.
Po doplnění,
slušně bych mu sdělil, že riziko podnikání je i tento případ. Nic bych neplatil.
Jediný co vynaložil a co beru je ta rezervační smlouva. Ale bohužel nám nevyšli peníze takže jsme peníze neposlali. Takže neplynout nám žádné povinností mu nic uhradit? Takhle nám to napsal .. Dobrý den, tak to je mi líto.
Z pohledu vyrovnání vzájemných závazků prosím o uhrazení částky 2.000,- Kč za vynaložené služby. Jedná se o 4h času + cestovné do ****. Sumu zašlete na účet *****/5500 s variabilním symbolem 375. Daňový doklad bude zaslán obratem po uhrazení. Termín úhrady do 24. 8. 2017.
Sankce plynoucí z rezervační smlouvy ve výši 25.000 Kč jsou prominuty, rezervaci považuji za ukončenou.
s pozdravem, A když jsme mu přítelkyně napsala ó nějakou smlouvu že po zaplacení nebude nic dalšího chtít chtěli jsme vědět co najde tak toto.. Uplatňuji pouze náhradu vzniklé škody. Projevila jste zájem nemovitost koupit, od té doby jsem vynaložil značné úsilí v komunikaci s vámi, fin. poradcem, stejně tak s majitelem, právníkem a dalšími klienty. Osobně jsem Vás informoval o jednání s dalšími zájemci a pozdržení prohlídek v závislosti na vašem zájmu koupit nemovitost. To vše jsou činnosti, které sice nevidíte, ale proběhly a lze je doložit. Částka 2.000 Kč v tomto případě je velmi nízká a pokrývá opravdu jen nutné náklady.
Ačkoli mě vaše situace mrzí, škoda mi vznikla v podobě marně vynaloženého času vůči vám. Z naší strany vše dle vašich požadavků bylo a je splněno.
Děkuji za pochopení Nám je to sice blbé že mu vznikly nějaké náklady ale nám nedopadla hypotéka a to dopředu nejde vědět. Když s něčím počítáme a neklapne to.
Já osobně,když se předem nedomluvím na ceně, nebo něco nepodepíšu, tak nic neplatím
Myslím,že jste také nic nepodapsali.
doplněno 16.08.17 16:26:
teď jsem si všimla, že jste podepsali rezrvační smlouvu, tak , to už nevím. Nejlepší je nejprve si nějak zajistit peníze, pokud to jde a pak kupovat. Příště zkuste rezervaci u jiné advokátky,nikoliv u advokátky, která je propojená s realitkou.
Dobrý den den tak tady mám tu smlouvu. Myslíte, že je v pořádku a tím, že jsme shodli na tom, že hypotéku nedostaneme nemá cenu rezervaci uhradit. Prolítl by to někdo a řekl, jestli máme k tomuto nějaké povinnosti, Děkuji mooc! )
pročetl jsem si vaše listy rezervační smlouvy a stále si trvám na své předchozí reakci...v rezervační smlouvě se nikde nepíše o žádných nákladech co realitka nyní nárokuje...je tam pouze informace, že smlouvu mužete zrušit do 14dní od jejího podpisu, aby jste měla nárok na vrácení 25tis. zálohy...takže se nenechte odbýt a trvejte si na svém...mimochodem...pokud někdo chce někomu něco fakturovat, o což se nyní snaží realitka, musí fakturu vystavit na základě něčeho...tzn..objednávky, smlouvy, dodacího listu...bez takového dokladu vám může políbit leda patu můžete být úplně v klidu..těch 2000,- není vymahatelných a každý právník i amatér by to hned smetl ze stolu...
Podle mě je rozhodující poslední věta třetího listu, kde se píše, že pokud do termínu nesložíte zálohu, tak se smlouva ruší. O nějaké pokutě tu není nic. Já bych nic neplatila a bránila bych se, že mne o ničem takovém předem neinformovali. Pokud by na tom trvali, případně vyhrožovali soudem, pak bych počkala, až mi přijde od nich písemná výzva k zaplacení a informace o případném soudním řízení. (Myslím, že k tomuto nedojde, protože si jsou vědomi, že jste nic takového nepodepsali). Pokud by Vám taková výzva přišla (je to předžalobní výzva - povinná ze zákona), ještě stále není jisté, zda to nezkoušejí nátlakem a že žalobu nakonec podají. Ale v tomto momentě byste se měli už zeptat nějakého právníka, podle toho se zachovat. Protože teď by už měli právo žalobu podat. Do té doby nic neplaťte, máte čas. To by musel najít něco v paragrafech, ale z dopisu nic takového nevyplývá.
Také bych nic neplatil, na druhou stranu, byt realiťákem, "zájemcům" jako jste vy, bych žádnou ústní rezervací nedělal, pokud byste chtěli rezervovat, dal bych vám podepsat rezervační smlouvu třeba na těch 25k, vy byste je do 3 dnů museli uhradit na účet a pokud byste nesehnali peníze, tak by peníze propadly realitce, což by bylo v rezervační smlouvě!
Je to vydřiduch, když jsem prodávala domek, kolikrát tam chuddák jel ho ukazovat zájemcům a zdarma. Stejně tak když jsem měla zájem o zahrádku, vžy se mnou jeli a nikdy nic nechtěli. Jestli jste mu nic nepodepsali, jen tu rezervaci, ze které neplynou povinnosti, tak ho pošlete k vodě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.