Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
co je tzv jedlé zlato? Hádám, že to bude opravdu jedlé, ale i tak mě to přijde jako kov a předpokládám, že si s ním tělo neporadí. Znamená to tedy, že se z něj nic v těle neuvolní a proto je jedlé? Není to těžký kov, co na to naše zdraví?
Děkuji
24karátové zlato lze jíst do sytosti a nevystavit své zdraví žádné úhoně. Čisté zlato chemicky nereaguje a prochází zažívacím traktem, aniž by se vstřebávalo do těla. V rámci EU je schváleno jako bezpečné potravinářské aditivum E175 a ve formě plátků, vloček, kuliček či prachu slouží jako drobná dekorace čokolád, likérů a cukrovinek.
Používalo se už za dob renesance...
Ale když to vidím, rozhodně na to chuť nemám.
Jedná se opravdu o jemňounké šupinky pravého zlata, kovu. Zlato je naprosto bezpečné, zdravotně nezávadné, nic se z něj v těle neuvolňuje. Ale takové zdobení dortů je také pěkně drahé. Zkuste se podívat na ceny na internetu. Malinké balení šupinek 1.500,-Kč, žádný problém. Takže je pravda, že já jsem ho nikdy neochutnala. Vlastně možná kdysi jsem pila Bols s těmihle šupinkami, nic se mi nestalo, byly tak jemné, že jsem o nich při pití ani nevěděla.
Teď si vzpomínám, že když jsem byla malá, tak dovezl strýc z Jugoslávie jakýsi chlast - nevím, jak to přesně popsat, byl bílý, mělo to hromadu procent a ty šupinky zlata v tom plavaly. Bohužel si nevzpomenu na název.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.