Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jedlé zlato

Od: paveli odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,
co je tzv jedlé zlato? Hádám, že to bude opravdu jedlé, ale i tak mě to přijde jako kov a předpokládám, že si s ním tělo neporadí. Znamená to tedy, že se z něj nic v těle neuvolní a proto je jedlé? Není to těžký kov, co na to naše zdraví?

Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

24karátové zlato lze jíst do sytosti a nevystavit své zdraví žádné úhoně. Čisté zlato chemicky nereaguje a prochází zažívacím traktem, aniž by se vstřebávalo do těla. V rámci EU je schváleno jako bezpečné potravinářské aditivum E175 a ve formě plátků, vloček, kuliček či prachu slouží jako drobná dekorace čokolád, likérů a cukrovinek.

Používalo se už za dob renesance...

Ale když to vidím, rozhodně na to chuť nemám. *zmateny*

Jedlé zlato
kepler*

clayman: není to tak docela pravda, reaguje s lučavkou královskou (směs HCl + HNO3), ale v trávicím traktu nám ta dusičná chybí. takže můžeme být bez obav:-D

rv*
hodnocení

1x

Zlato je netečné, proto to, co jednou stranou do těla vejde, druhou stranou zase vyjde.

meandra*
hodnocení

1x

Jedná se opravdu o jemňounké šupinky pravého zlata, kovu. Zlato je naprosto bezpečné, zdravotně nezávadné, nic se z něj v těle neuvolňuje. Ale takové zdobení dortů je také pěkně drahé. Zkuste se podívat na ceny na internetu. Malinké balení šupinek 1.500,-Kč, žádný problém. Takže je pravda, že já jsem ho nikdy neochutnala. Vlastně možná kdysi jsem pila Bols s těmihle šupinkami, nic se mi nestalo, byly tak jemné, že jsem o nich při pití ani nevěděla.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Tak proto máme tak předražené jídlo! Zlato do něj dávaj! A já je podezírala z obyčejné šupárny.*haha* Ida

hodnocení

0x

Mně ten dezert na obrázku připadá poněkud pohřební ... Chuť by ve mě tedy nenabudil.

hodnocení

0x

Teď si vzpomínám, že když jsem byla malá, tak dovezl strýc z Jugoslávie jakýsi chlast - nevím, jak to přesně popsat, byl bílý, mělo to hromadu procent a ty šupinky zlata v tom plavaly. Bohužel si nevzpomenu na název.

Zlatej Bols, pamatuju.
Pak se to prodavalo i u nas.

Jedlé zlato #2

Na ten se prý dobře lovily kočičky ;)

Jo jo, zlatej Bols. Neskutečný tlamolep :-D Hustý, lepkavý a sladký. Ale fascinující na pohled, když se s lahví zatřáslo. Ožrat bych se s ním teda nechtěl. Ta kocovina musela být strašná *blee*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]