Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych spořit a také si sjednat životní pojištění. Můj problém spočívá v tom, že nevím zda se vyplatí mít životní pojištění. A také bych si ráda ukládala peníze na horší časy.Můžete mi prosím poradit.Děkuji
Máte pravdu. Já např. psala o pojištění domácnosti. Ani jsem se nezmiňovala o rizikových spekulacích, tomu se rozumný a neznalý člověk raději vyhne, aby nepřišel i o to, co má. Životní pojištění mám ve strožoku a nikdo mi nebude diktovat, kdy si z něj můžu čerpat, nikomu za to nic neplatím. V dnešní době internetového bankovnictví, kdy si ani nehodlám platit nějaké super zabezpečení, mám na účtě jen to nejnutnější. Nechci, aby mi účet někdo nvybrabčil. To je jen můj pohled na věc. Ale žiju v oblasti, kde vybílení bytu nehrozí a stále je někdo doma.
Známá má sjednané životní pojištění. Lékaři u ní objevili sarkom, dostávala ze životka denní dávku 1500 Kč po dobu jednoho roku, který promarodila. Má ho sjednané i její manžel a oba synové.
Můj syn si založil životko, mladý, nemarodil, zdálo se mu drahé a zbytečné a zrušil ho. Našli mu roztroušenou sklerózu, hodně marodil, ataka za atakou, jednou dokonce 7 měsíců v kuse... životko zrušené.
Rozhodnutí je na Vás..
Jinak bych asi také doporučila stavební spoření.
Na spoření je dobré Stavebko, také není od věci Penzijní připojištění. I dobře sjednaná životka je vhodná, ale nekombinovat se spořením (např. tzv. Investiční živostní pojištění). Když dáte rizikovou část na životko a spořící část do jiného druhu spoření, vždycky na tom spoření proti spořicímu životku vyděláte. A ta dobře postavená riziková životka vás zajistí v případě dlouhé nemoci, těžkého úraz, invalidity a v případě vaší smrti je schopná minimálně dočasně zajistit vaši rodinu.
Také doporučuji stavební spoření. Znám lidi, kteří mají několik smluv.
Příspěvek jde jenom na tu první, na ostatní jdou jen úroky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.