Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkování v areálu nemocnice

Od: cesmina* odpovědí: 14 změna:

Musela jsem včera zajet do areálu nemocnice v Rychnově nad Kněžnou.U vjezdu je nějaký parkovací automat ,který zrovna opravovali.Bohužel tam musím jet příští týden zase .Neporadí mi někdo jak to funguje.Osobně si myslím,že zmáčku tlačítko,vyjede mi lístek ,zvedne se závora a já zajedu do areálu..Při odjezdu potom z nějakého kódu na lístku,který někam přiložím automat spočítá cenu parkování.Zaplatím,závora se zvedne a já odjedu.Nebo to funguje úplně jinak.Ještě jsem nikde do areálu nevjížděla,všude parkuji na parkovišti u nemocnice ,ale teť musím dovnitř.Předem děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Většinou na takových parkovištích bývají platební automaty. Před odjezdem do toho automatu vrazíte svůj lístek, automat vám vyhodí cenu a po jejím zaplacení vám vrátí elektronicky potvrzený lístek. Pak teprve nasednete do auta, dojete k výjezdové závoře, nějakým způsobem (štěrbina, skener apod) jí strčíte lístek, závora se zvedne a ... ODJÉÉÉZD

doplněno 15.08.17 13:18:

@kartaginec" V nemocnici v Sokolově dokonce 2 hodiny zdarma*palec2*

hodnocení

2x

V Pardubicích je to stejné, jak rádci popsali. Dříve se platilo paní v budce, dneska už také najeli na automat. Rozdíl? Není už fronta před budkou, ale před automatickou pokladnou. Mnohdy větší. Paní v budce řekla jasně sumu, vrátila nazpět. S pokladnou mají mhnozí lidé, zejména ti starší, problémy. Vjezd je tam jen pro pacienty jeden, ta pokladna na placení je na dvou místech. Jedině tam se nechá zaplatit. Automat mince navíc vrací.

Co se týká platby - první půlhodina je zdarma. Ale kdo je do půlhodiny hotov? Někdy si ho do půl hodiny ani nevšimnou. Pak už to naskakuje velkou rychlostí. Moje největší platba naráz byla 120 korun. Pan doktor na mammologii si objednal 60 pacientek na 13. hodinu, na mě došla řada někdy večer. Proto ta veliká suma.

Pacienti vlastnící kartičku ZTP mají parkování zdarma.

Navíc, kdo si v nemocniční lékárně něco koupí, či vyzvedne léky na recept a dá si potvrdit parkovací lístek, má další půlhodinu zdarma. Celkem tedy hoďku. Ale dál už se tvrdě platí. Proto je v areálu nemocnice poměrně volno, zato kolem nemocnice by ani špendlík nepropadl, kolik aut tam parkuje. Jaga.

sebod*

ta půlhodina zdarma je pro doprovod. Pro někoho, kdo pacienta přiveze a zase z areálu nemocnice ihned odjede.

babojago, to já si říkám, že do nemocnice vjíždí tolika lidí, že se jim to vyplatí tolika platit. Ještě se mi nestalo, abych nezaparkoval okolo nemocnice.

hahanaj*

u nás je plno i v areálu nemocnice ...ne každý dojde od auta před nemocnicí ...a 120kč není hodně za parkování

hahanaj*
hodnocení

1x

u nás je automat -ano vezmete si lístek a při odjezdu musíte vystoupit a zaplatit v takové bedně s vložením toho lístku - a při výjezdu přiložíte u závory ten kupon,že je zaplaceno...nevím zda to u vás funguje stejně

hodnocení

1x

Ano. Nevím jak v Rychnově, ale např. na Homolce je to to samé. Vyjede lístek, ten si bereme s sebou do nemocnice a při odchodu platíme ve vestibulu, tam je i okénko, kde sedí člověk a dá se mu zaplatit. Potom jen lístek přiložíme a závora se zvedne.

doplněno 15.08.17 17:57:

Jak tu čtu ty různé ceny.. v červnu jsme byli na Bulovce. Bylo to dlouhé vyšetření, byli jsme tam na 7.hodinu a odjížděli před polednem. Před nemocnicí se zaparkovat nedalo a platili jsme 330 Kč *ee* Jinak ani v nemocnici se moc parkovat nedá, kdybychom přijeli později, asi bychom kroužili po špitále a hledali volné místo.

hodnocení

1x

Máte téměř pravdu. Při vjezdu stisknete tlačítko, vyjede lístek, otevře se závora. Při odjezdu vložíte lístek do štěrbiny v pokladně, ukáže se vám platba, zaplatíte, vyjede vám stejný nebo jiný lístek, s tím přijedete k závoře. Lístek zasunete do čtečky, závora se otevře. Některá parkoviště to mají zařízené tak, že parkovné zaplatíte u nějaké obsluhy, ta vám vydá lístek a s ním pak jedete k závoře a postupujete podle předchozí věty.

hodnocení

1x

Jo a obvykle je n nemocnicích první půlhodina nebo možná i více zdasrma

hodnocení

1x

V ÚPMD v Praze Podolí naprosto stejný systém. Parametry: 1/2 hodiny zdarma, další půlhodina 50 Kč, každá další hodina zase 50 Kč. Vjet dovnitř můžete, zaparkovat taky nemusíte... Naštěstí jsem tam byl v sobotu, dalo se zaparkovat před areálem, jinak jsem na tom byl hůř než @babajaga. Od: Sežeňte si odvoz, jdete domů do předání propouštěcí zprávy uplynuly pouhé 3 hodiny.*zed*

Pevné nervy a hodně trpělivosti nejen při parkování v areálu zdravotnického zařízení. Naše zdravotnictví evidentně postrádá pracovníky a ti, co zbyli, mají na výběr: Buď se z toho po... a nebo to neřeší. Pacient si počká,

doplněno 15.08.17 17:37:

@milancukrar: Ještě se mi nestalo, abych nezaparkoval okolo nemocnice...

To buďte rád, mně zrovna ve čtvrtek. Skončil jsem na drzouna na blikačkách, vyložil manželku a odjel, jinak to nešlo. V Praze, obzvlášť ve starých nemocnicích (Vinohrady, Apolinář, Podolí) je zaparkovat kdekoli, nejen před nemocnicí, velký problém.

doplněno 15.08.17 18:18:

@jedubabicka: Trutnov 1888, Benešov 1898, třeba tady to jde. Pravda, taky ztuha. Asi záleží na tom, jak vizionářské bylo městské zastupitelstvo (rada MNV) *znalost*

Apolinář 1875, Podolí 1914, Vinohrady 1902 - kočáry parkoviště nepotřebovaly :)

Naprostý souhlas! Do nemocnice Na Františku jsme si raději vzali taxi, je to tam beznadějné..

hodnocení

0x

cestmina, tak jak píšete je to správně, takto se postupuje na všech parkovištích a areálech bez obsluhy.

cesmina*
hodnocení

Děkuji všemi ,snad to nějak v pondělí zvládnu a nezablokuji dopravu v Jiráskově ulici. .Jinak u FN v HK je také velký problém s parkovaním na parkovištích kolem nemocnice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]