Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antibiotika opožděné užití tabletky

Od: pepan321® odpovědí: 9 změna:
Dobrý den,od neděle se léčím s anginou a beru antibiotika Ospren 1500,berou se po 8h. Tuto noc jsem i přes nařízené buzení zaspal a místo ve 3 v noci se propudil až v 5. Vzal jsem si tedy tabletku po 10h. Co teď s tím? Mám teď nasadit opět 8h cyklus nebo si vzít výjimečně po 6h a pak zase normálně? Děkuji za radu. Pepa

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

4x

Pokračuj v osmihodinovém režimu, jako by se nic nestalo.

hodnocení

3x

Nasaďte opět 8hod.cyklus, nic se nestane, Atb budou účinkovat dál.

hodnocení

1x

Příbalový leták - farmaceutika.info/...

" Přípravek je nutné užívat pravidelně. Nevezme-li se dávka v předepsaném čase je nutné ji vzít hned jakmile si pacient vzpomene a dále pokračovat podle časového plánu."

hodnocení

0x

Přečtěte si, co píšou v příbalovém letáku.

hodnocení

0x

Jak praví @Nikc; v pčíbalovém letáku musí být popsán přesný postup. Obvykle bývá takovp, jak popidují ostatní , tedy pokračovat v původním cyklu. (Ne vzít další tabletu až v jednu, ale v jedenáct dopoledne,)

sebod*
hodnocení

0x

V podstatě je to úplně jedno. Účinky ATB se stejně překrývají. Takže si to udělejte tek, aby Vám to časově co nejvíce vyhovovalo

hodnocení

Děkuji všem, uklidnili jste mne! Přeji hezký den a všem, co také marodí, brzké uzdravení.

hodnocení

Ještě mně vrtá hlavou definice "dále pokračovat podle časového plánu". To jako podle toho původního nebo podle nového posunutého?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]