Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co vše si vzít s sebou na ÚP?

Od: eeliska odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

budu se v září navracet do rodných lánů, protože mamka na tom není zdravotně dobře (má nějaké dlouhodobé psychické potíže, ale nechci to nějak víc rozpitvávat), a navíc jsem si konečně pořídila pořídila byt (co je to také za život po podnájmech, že), kde mne vyšel cca 7x levněji než zde v Praze - akorát bohužel zatím nemám nic jistého, jako rozhodila jsem sítě, ale pár firem už se mi ozvalo s tím, že hledají někoho od srpna, bohužel mohu nastoupit až od září.

Každopádně kdybych nic zatím nenašla, samozřejmě, že se budu muset hlásit na ÚP. Chci se jen zeptat, i když výpověď byla z mé strany, jelikož mám důvod stěhování a nemožnost přestoupit na pobočku v tamním městě (zkoušela jsem to i tam, protože bych mohla pouze přejít, tudíž bych nemusela dávat výpověď, avšak to nešlo), bude se na to brát ohled a dostala bych těch 65% nebo se to tak nebere?

Jinak ještě jsem si říkala, že bych si ráda udělala rekvalifikaci a to na mzdovou účetní. Co mám s sebou první den přinést? Samozřejmě OP, pak tu výpověď, kde jsem mimochodem uvedla své důvody, proč tak činím čili to stěhování a nemožnost přejít na pobočku v onom městě. Co ten formulář Žádost o zařazení do evidence zájemců o zaměstnání a Žádost o podporu v nezaměstnanosti? Ráda bych si to vyplnila již předem, ještě vím, že chtějí formulář nazývající se- Potvrzení zaměstn/..... Mohu ho vyplnit předem? Přirozeně doufám, že práci seženu co nejdříve, avšak chci být připravena na vše. Děkuji za odpověď/di.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

1x

Tak jen v rchlosti. Co se podpory týče, nezáleží na úřednici, která vás bude registrovat. Ale v takovém případě pravděpodobně na těch 65% dosáhnete. Taky na ní nezáleží jestli se budete chít rekvalifikovat. A určitě vám rekvalifikaci hned zařizovat nebude. Co se týče žádosti o zařazení, tak ano, vyplnit si ji předem můžete. Potvrzení zaměstnavatele pro účely posouzení nároku na podporu v nezaměstnanosti asi vyplňovat nemůžete, protože je to doklad od zaměstnavatele, který vám společně se zápočtovým listem musí předat. Tedy na úřad si vezmětě, občanku, potrzení o rozvázaní pracovního poměru, zápočtový list a potvrzení zaměstnavatele pro účely posouzení nároku na podporu v nezaměstnanosti. Po registraci teprvé poté budete přidělěna k úřednici, která vás bude mít na starost, a teprvé sní projednáte své další počínání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]