Dobrý den. Mám obrovský problém s pocením nohou ve služebních botách. Mám na sobě celý den kanady s goretexovou membránou, ve kterých mi absolutně nedýchá noha. Několikrát za deb, i 6x si měním ponožky, ale vždy za půl hodiny mám opět vlhké nohy. Plánuji si koupit ponožky se stříbrným vláknem. Poraďte mi, prosím nějaké rady a tipy, jak se zbavit této nepříjemné věci. Boty každý den uvnitř dezinfikuji sprejem do bot. Děkuji mnohokrát!
Můžeš si pořídit ještě jedny boty a střídat boty "stejně" jako si měníš ponožky.
Goretex by měl odvádet vlhkost, takže by se nohy neměly potit. Je velká otázka, co s membránou udělá ten sprej, kterým je desinfikuješ.
Ještě můžeš vyzkoušet termoponožky.
Každopádně střídej častěji boty a ty které nemáš na nohou nech vyvětrat, nebo do nich nacpi noviny. Možná by šel dovnitř boty nasypat pudr, ale zase nevím co to udělá s membránou.
Pudr se dá nasypat rovnou na nohy. Nebo nejdřív do hrsti, a hodit na chodidlo, rozetřít, natáhnout ponožku. Je fakt, že je lepší to dělat nad vanou, ale ani na bílé podložce ten svinčík není nic hrozného. Pomáhá. A taky arniková mast, ale tu mám vyzkoušenou jen v podpaží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.