Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pocení nohou ve služebních botách

Od: kanady odpovědí: 7 změna:
Dobrý den.
Mám obrovský problém s pocením nohou ve služebních botách. Mám na sobě celý den kanady s goretexovou membránou, ve kterých mi absolutně nedýchá noha. Několikrát za deb, i 6x si měním ponožky, ale vždy za půl hodiny mám opět vlhké nohy. Plánuji si koupit ponožky se stříbrným vláknem. Poraďte mi, prosím nějaké rady a tipy, jak se zbavit této nepříjemné věci. Boty každý den uvnitř dezinfikuji sprejem do bot. Děkuji mnohokrát!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Babská rada - zkuste dubovou kůru. Buď denní koupel nohou nebo nějaký gel či mast - je jich víc, ať vám poradí v lékárně.

2kedar*
hodnocení

2x

Zdravím.!

Doporučuji toto. mj-krasazdravi.cz/...

Toto JEDINÉ..! Mi na nohy pomohlo.

Dělal jsem prakticky celý život v těžkém průmyslu, tudíž i v těžkých botách. Vojna, ani práce v dole k

tomu kdovíjak nepřispěla. Kdysi jsem míval prsty na nohou doběla vyžrané plísní a byla mi hanba chodit jen na

návštěvu, kde jsem se musel zout.

Dnes mám nohy, jako miminko.! *palec*

Bacha na masti.! Ty jsou úplně k ničemu.! Kopejtko musí být suché, ne mastné.

hodnocení

0x

Můžeš si pořídit ještě jedny boty a střídat boty "stejně" jako si měníš ponožky.

Goretex by měl odvádet vlhkost, takže by se nohy neměly potit. Je velká otázka, co s membránou udělá ten sprej, kterým je desinfikuješ.

Ještě můžeš vyzkoušet termoponožky.

Každopádně střídej častěji boty a ty které nemáš na nohou nech vyvětrat, nebo do nich nacpi noviny. Možná by šel dovnitř boty nasypat pudr, ale zase nevím co to udělá s membránou.

Pudr se dá nasypat rovnou na nohy. Nebo nejdřív do hrsti, a hodit na chodidlo, rozetřít, natáhnout ponožku. Je fakt, že je lepší to dělat nad vanou, ale ani na bílé podložce ten svinčík není nic hrozného. Pomáhá. A taky arniková mast, ale tu mám vyzkoušenou jen v podpaží.

albatros498022*
hodnocení

0x

Špatná volba obuvi na teplé dny, chce to jiné kanady např. Jungle v těch je v létě pohoda.

kanady
hodnocení

Bohužel, není jiná volba...

jenda2*
hodnocení

0x

Potit se budete stále, ať máte ponožky z čehokoliv. Stříbrné vlákno jen částečně likviduje pach.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]