Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď z brigády - DPP

Od: nessie odpovědí: 2 změna:
Zdravím, mám brigádu na DPP na dobu neurčitou. Pracuji tam dva měsíce, mám to jen jako prázdninovou brigádku, ale chtěla bych odtamtud odejít, jelikož jsem našla lepší místo a tuhle brigádu už nechci dělat. Dostávám se k jádru pudla: jak dát výpověď? Stačí zavolat šéfovi/zajít za ním a říct mu, že chci skončit? Nebo mu mám rovnou předložit písemnou výpověď? A mám udávat důvod?
Budu ráda za vaše odpovědi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den,

vypadá to, že výpověď musí být podána písemně, důvod uvést můžete, ale nemusíte. Po podání běží 15denní výpovědní lhůta.

hodnocení

0x

§ 77 ZP

(4) Není-li sjednán způsob zrušení právního vztahu založeného dohodou o provedení práce nebo dohodou o pracovní činnosti, je možné ho zrušit

a) dohodou smluvních stran ke sjednanému dni,
b) výpovědí danou z jakéhokoli důvodu nebo bez uvedení důvodu s patnáctidenní výpovědní dobou, která začíná dnem, v němž byla výpověď doručena druhé smluvní straně, nebo
c) okamžitým zrušením; okamžité zrušení právního vztahu založeného dohodou o provedení práce nebo dohodou o pracovní činnosti však může být sjednáno jen pro případy, kdy je možné okamžitě zrušit pracovní poměr.

Pro zrušení právního vztahu založeného dohodou o provedení práce nebo dohodou o pracovní činnosti se vyžaduje písemná forma, jinak se k jeho výpovědi nebo okamžitému zrušení nepřihlíží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]