Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně na překapávanou kávu?

Od: andrea2® odpovědí: 2 změna:

Ahoj lidi. Ani nevím, jak se to stalo, přestal mi chutnat turek a už dlouho piju překapávanou. Za prvé nechápu rozdíl v technologii, oboje je to pro mne přelití vodou vrchem. Za druhé, nedokážu si vybrat mezi značkami. Fór je v tom, že prvních pár šálků během týdne přežiju, když mi moc nechutná, pak si chuť zvykne,dodělám balení a koupím zas něco jiného. Když koupím dražší, zase o tolik lepší to není a stojí to 2-3x tolik. (piju silnou a slazenou). Zatím bych asi pochválila mletou Tchibo Exclusive jako lepší standart. Svou zrnkovou jsem ještě nenašla. A co voda? Nechat odrazit?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

každý má jinou chuť, piju též překapávanou. Ale Tchibo se zkazilo, to není to, co to bylo, když sem přišlo. Stejně tak mi nechutná Jihlavanka, ani dražší jako Illy či Lavaza. Pořád to není ono, zatím jsem vydrželé u fialového Egberta.

jenda*
hodnocení

0x
Rozdíl mezi turkem a překapávanou je v tom, že turek se pořád louhuje dokud se nevypije nebo zcela nevychladne a tak se začne louhovat i to co nemá a její chuť se zkazí. Kávu jsem začal zkoušet pít před 3,5roky kdy mě to chtěla naučit tehdejší přítelkyně která na ní byla závislá a neustále mi ji nabízela nebo když jsme spolu někam zašli. Doma jí nepiju nikdy jen občas na návštěvě a jednu v práci odpoledne (resp. o noční k ránu). Začal jsem s instantní s třtinovym cukrem a smetanou pak jsem přešel na zrnkovou ale byl problém s tím jak jí doma kvalitně namlýt (všechny mechanické a elektrické mlýnky zklamaly nebo se rozpadly). Koupil jsem i moka konvičku ale tu v práci nemám na čem uvařit a když jsem to zkoušel doma nedala se pít asi neodhadnu kdy se má odstavit a přepálí se. Pak jsem začal kupovat mletou a protože nesnášim logr který nechtěl sednout a něco zůstalo na hladině se mi vždycky dostal do pusy. koupil jsem před pár měsíci překapávač(drip) klasický plastový a filtry. Přijde mi že káva překapává pokaždé jinak dlouho a jinak chutná. Kupuji různé druhy od té doby co mám překapávač jsem nikdy nekoupil dvakrát stejnou kávu a pořád zkouším nové druhy. A zvažuju nákup nějakého malého elektrického překapávače.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma moka konvička

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]