Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám prosbu, neví někdo, kolik času je na zapsání změny ve veřejném rejstříku? Googlil jsem, ale čas nikde nepíšou.
Díky.
V zákoně o veřejných rejstřících se m.j. praví:
§ 96 (1) Rejstříkový soud provede zápis nebo rozhodne o návrhu usnesením ve lhůtě stanovené jiným zákonem, jinak nejpozději do 5 pracovních dnů.
(2) V případě návrhu na zápis přeměny právnických osob nebo v případě, že se spis nenachází u rejstříkového soudu, protože byl předložen jinému soudu, zejména k rozhodnutí o opravném prostředku nebo o příslušnosti soudu, provede soud zápis nebo rozhodne o návrhu bez zbytečného odkladu.
§ 98 (1) Neprovede-li rejstříkový soud zápis ani o návrhu nerozhodne ve lhůtě uvedené v § 96 odst. 1, považuje se navrhovaný zápis za provedený dnem následujícím po uplynutí této lhůty; to neplatí, byl-li před uplynutím této lhůty návrh vzat účinně zpět.
(2) Rejstříkový soud promítne zápis do 2 pracovních dnů ode dne, kdy se takový zápis považuje podle odstavce 1 za provedený.
Ustanovení týkajících se vašeho dotazu je více, proto doporučuji pročíst si §§ 90 -102 zák.č.304/2013 Sb.v platném znění
Aha, tak to byste musel napsat o který rejstřík a o jaký zápis jde. Např.u obchodního rejstříku se hovoří o 60 dnech, u spolkového rejstříku jsou v některých případech stanoveny lhůty 6 měsíců, v jiných pak 1 rok. Pokud není lhůta dodržena, má to pro právnickou osobu určité dopady. Lhůty v dalších rejstřících jsem nezkoumal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.