Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s krční páteří

Od: rominka odpovědí: 12 změna:
Zdravím vás. Potíže mám dlouholeté. Pořídila jsem si na spaní zdravotní polštář, dělám cviky na krční páteř, co dalšího byste mi prosím poradili? Napadlo mě koupit krční masážní přístroj (pulsující elektrická masáž), máte někdo zkušenost? Co pomáhá vám? Za všechny rady a tipy předem velký dík! Hezký den :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mnoha lidem se stresy nejprve projeví v krční páteři. Prostě, ve stresu krk "zatnou" a drží ho ve špatné poloze. Moje mladá takto má problémy s páteří a to má doma rehabilitační. Občas doma chodívá s molitanovým límcem. *plac* Tento cvik znáte? Hlava vzhůru, ramena dolů, v rytmu dechu-předklon hlavy, narovnat a udělat šuplík. tedy bradu s celou hlavou zasunout, podržet a uvolnit.

doplněno 04.08.17 11:02:

Jen tak, pro odlehčení. *smich2*Živočišné teplo je nejlepší.

Problémy s krční páteří
rominka
hodnocení

Moc děkuji za odpověď. Ano, i tento cvik znám. S tím stresem máte pravdu, je to tak..

hodnocení

3x

Také mám tyto problémy a také stres.

Cvičím podle tohoto videa

>

Hezký den

rominka
hodnocení

Díky moc a kolik minut, kolikrát denně cvičíte Vy?

Necvičím pravidelně, pokud se mi objeví problémy s motáním hlavy, cvičím ráno. Pozor na rychlé pohyby!

Nic se nemá přehánět.;)

Hezký den

K potížím s točením hlavy přihodím dobrou radu - funguje obyčejný Kinedryl, stačí 1/4 nebo 1/2 (vyzkoušet dávku). Jen opatrně na řízení auta a pod.

Problémy s páteří neodstraní, ale aspoň se dá dojet k doktorovi, například.

hodnocení

2x

Krční páteř je třeba držet vzpřímeně, pokud máme potíže, naučit se na to podvědomě myslet myslet během celého dne. Nenosit na rameni tašku, raději v každé ruce jednu, aby zátěž byla rovnoměrná. Sedávat se vzpřímenou páteří, i krční. Je dobré prokrvovat oblast krč. páteře třeba mnutím, zejména nejspodnější obratel, kde dochází k blokaci, následnému špatnému prokrvení, pak trvalému otoku a díky špatnému prokrvování se zde začne ukládat viditelně tuk, čemuž se říká "Bizoní hrb". Pomohou masáže a kloubní mobilizace, cviky na zpevnění svalstva kolem krč. obratlů. Od problémů s krč. páteří může být mnoho jiných problémů, protože kanálem vede nejen mícha, ale i aorta a všechny možné nervy.

pecenkav*
hodnocení

0x

Já to řeším tak, že budu absolvovat operaci, odstranění zbytků rozpadlé nefunkční ploténky a při to i výrůstků. Jiná možnost už prý není, mám tou rozsypanou ploténkou zúžený mýšní kanál

vilik*
hodnocení

0x
Ještě bych k polštáři doporučil kvalitní matraci s roštem.

pna
hodnocení

0x

Také mám občas problémy s krční páteři a páteři celkově. Já bych doporučil návštěvu lékaře a řešit to s ním. Před asi třemi léty jsem měl dost velké bolesti pravé ruky což údajně bylo způsobované od páteře kde mám trochu vysunuté 2 ploténky. Chodil jsem s tím k ortopedovi který na mne vyzkoušel kde co (injekce, rehabilitaci, masáře, tablety) a nedokázal mi s tím pomoct. Nakonec mne s tím poslal na neurologií kde chodím dodnes a až tam mi doktorka s tím docela dost výrazně pomohla předepsáním správných léků. Předepsala mi tablety Lyrica které pravidelně užívám a které mi téměř vyřešily problémy s bolestí ruky a pomáhá mi to částečně i na páteř včetně té krční. Každému ale může pomáhat něco jiného, ale to by asi měl posoudít lékař co je pro koho vhodné. Z mého pohledu jsou téměř neúčinné a zbytečné rehabilitace na které doktoři rádi lidi posílají.

leky

Lyrica je předepisována na neuropatii, úzkost, deprese atd., ale s páteří nemá nic společného. Po léku jste jak omámen, zklidníte se a třeba přestanete tak intenzivně vnímat problémy s páteří. Rozhodně vám páteř nevyléčí.. Páteř i krční potřebuje denní cvičení proloženou odbornou rehabilitací. Už jen proto, aby na rehabilitaci jste se přesvědčil, že cviky provádíte správně. Při pravidelném cvičení se postup nemoci zpomalí.

Navíc Lyrica má mnoho vedlejších účinků a tak jak u Rivitrilu vzniká závislost.

pna

Nejsem lékař ani lékárnik a nedokážu posoudik k čemu konkrétně Lyrica je určena. Pro mne je důležité, že mi tyto tablety pomáhají řešit problém s docela dost silnou bolestí ruky tak asi z 98% a částečně i bolesti páteře. Tablety Lyrica mi předepisuje neuroložka a ta snad ví co a proč mi píše na recept. Příznaky omámení po tabletě Lyrica u mne žádné nepozorují.

Pokud jde o rehabilitaci tak jsem už na ni v minulosti několikrát chodil (nejen s páteři) a vždy bez nějakého znatelného zlepšení. Netvrdím, že rehabilitace nemůže nikomu pomoct, ale podle mých zkušenosti mi to připadá, že je to spíše na to aby zdravotní pojišťovny měly za co utratit peníze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]