Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlášení příchodu do a ze zaměstnání

Od: pracovnik odpovědí: 11 změna:

Zdravím,

Musíte v práci ústně hlásit příchod a odchod nadřízenému? Já pracuji nově na dělnické pozici, a musím hlásit příchod na směnu, odchod na obědovou pauzu, příchod z pauzy, odchod ze směny, přičemž vše nadřízený zapisuje. Vše si také zároveň čipuji čipem na píchačkách.. Přijde mi to zvláštní a nesmyslné. K čemu je to dobré? Když přijde 50 lidí na směnu, a jeden nadřízený odšrtává příchody, dokonce i vzniká fronta, než každý začne pracovat

Děkuji za Vaše příspěvky..

doplněno 12.08.17 22:01:

Děkuji všem za odpovědi.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mot
hodnocení

2x
nerozumim, asi neschopnost sefa mit prehled o svych podrizenych...

hodnocení

2x

Na dělnických pozicích se to musí. Chce mít přehled o tom, kolik lidí přišlo nebo chybí a podle toho se zařídit. V malém obchodě zas když jsou dvě prodavačky, tak nejde udělat důkaz o tom, kdy šla jedna z nich domů. Co kdyby jedna řekla na tu druhou, že šla dřív a nebyla to pravda? Buďte rád, že můžete podat důkaz o tom, že tam jste. Nahlásit přestávky se musí i kvůli tomu, kdyby jste si udělal třeba úraz, tak jestli jste si ho udělal o přestávce nebo při práci, je důležitý. Divím se, že Vám to vedoucí neřekl. Zeptejte se ho někdy, abyste to věděl od něj přesně. Od toho tam je.

doplněno 12.08.17 10:31:

Já někde píšu, že je nemá?

mot
vzdyt pise,ze tam ma cipy...

rv*
hodnocení

1x

Asi záleží od firmy a jejích zaměstnanců. Dříve se vyskytovalo, že jeden odpíchl za několik kámošů. Na vyšších pozicích to bývá zbytečné, mnohdy se pracuje i z domova a mimo obvyklou pracovní dobu.

Dovedu si představit, že je to i kvůli tomu, aby nadřízený zběžně ověřil, jestli je zaměstnanec schopen práce po včerejší bujaré akci.

hodnocení

0x

To by mě docela zajímalo, co se stane, když má šéf dovolenou nebo marodí. Nejspíš se zavře fabrika, protože není komu nahlásit příchody a odchody a přes to vlak nejede*haha*

Takový šéf je zralý na Bohnice. Proto je nejlepší žádného šéfa nemít a proto jsem OSVČ;)

pracovnik
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Je to docela velká firma. Není to jen o jednom šéfovi, ale je to vyžadováno vždy, třeba od mistrů. Taky mi to rozum nebere.

hodnocení

0x

My jsme zase mívali Knihu příchodů a odchodů. Někdy to vypadalo, že šéfa ani tak nezajímá, co jsme udělali, jako to, že jsme se zapomněli zapsat. Měli jsme z toho srandu, ale neprožívali jsme to. *smich2*

rv*

Ale to je proto, že evidence pracovní doby zaměstnavatelem je povinná - hrozí pokuty. A to přesto, že mnohý zaměstnavatel i zaměstnanec to nepotřebují (a obtěžuje je to), protože je pro něj důležité, aby zaměstnanec udělal, co je potřeba a ne kolik času nad tím stráví.

hodnocení

0x

Samozřejmě že ne. Od toho máme čipy. A žádné pracoviště u nás ve fabrice není tak velké a nepřehledné, aby mistr pět minut po šesté nevěděl, koho tam má - stačí jen zvednout zadek z kukaně a rozhlédnout se po hale.

vaclavmartin
hodnocení

0x

Dobré je to především proto, aby byl zaměstnavatel krytý v případě kontroly ze sociálky nebo inspektorátu práce. Musí vést docházku zaměstnanců, například proto, kdyby se někomu něco stalo mimo práci, a dotyčný uvedl, že se mu úraz stal na pracovišti. Zaměstnavatel by z toho měl veplé nepříjemnosti, speciálně tehdy, pokud by nevedl docházku.

Ovšem řešit docházku ústním hlášením je poněkud archaické. Jde to i pomocí počítače, terminálu, nebo dokonce mobilní aplikace, jako třeba naše řešení - www.sloneek.com

krtek66
hodnocení

0x

neřešte to...u nás taky pípám a pak každý měsíc podepisuju ten fascikl co z toho vzejde a k tomu ještě separé dělám excel tabulku a tam dělám to samé...takže 2 papíry na docházku...v excelu jsou jen samé "8ky" a v tom z pípáku jsou hodiny i minuty (a to ještě někdy špatně, na to, že to počítá program sám)..:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]