Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, může mi někdo poradit jak a kde vyhledat info o exekucích dlužníka? Jaký je rozdíl ve výpisu na poště a v CEE exekutorské komory, v každém jsou jiné informace? Protože cena je jiná. Mám dlužníka, který se schovává, nemá majetek a ted jsem zjistila, že má další exekuci. Tak chci zjistit, kdy byla podaná, kolik to je, zda bylo něco vymoženo, kdo je oprávněný, atd.? Nikdy jsem výpis o exekucích neviděla .
Pokud má někdo zkušenost s dlužníky, kteří se schovávali a nechtěli platit, má nějakou radu, nápad, budu moc ráda. Mám dojem, že jako oprávněná nemám proti dlužníkovi žádná práva a nic nemůžu.
Oficiálně zjistíte pouze to, KOLIK exekucí a v jaké výši ASI dlužník dluhy má. Nezjistíte konkrétní dlužné částky, ani to, zda některou exekuci splácí či nikoliv.
A exekutor nebo právník má jiný přístup, můžou zjistit něco více? Nebo jak se dostat k neoficiálním informacím?
Kolik exekucí (resp. přesnou částku) zjistit samozřejmě můžete. Takhle jsem si minulý rok nechávala zjistit u České pošty výpis exekucí na jistou osobu. Stačí zadat jméno a datum narození dotyčného. Za 50,-Kč mi vyjeli seznam exekucí. Byly asi čtyři. Chtěla jsem znát konkrétní částky, takže za detailní výpis každé z toho seznamu jsem zaplatila opět 50,-Kč, (celkem tedy dalších 200,-) a tam už bylo uvedeno, o jakou sumu se jedná.
meandra. Musím s Tebou nesouhlasit. Jak jsem již napsala, v Tebou uvedeném výpise zjistím PŘESNĚ pouze POČET exekucí, nikoliv jejich přesnou výši v Kč. Ve výpise se udává přesně pouze jistina ( a to ještě ne vždy) a potom je tam napsáno PŘÍSLUŠENSTVÍ (bez udání částky). Právě to příslušenství může být někdy několikanásobně vyšší jak původní jistina. Tak a za další: v tom výpisu nijak nezjištíš, kolik již bylo uhrazeno. Takže zjištěná dlužná částka není ani orientační. My když pro klienty zjišťujeme skutečnou výši jejich dluhů, tak je to někdy práce na dva měsíce. Něco jsme schopni sami spočítat, ale většinou se musí kontaktpvat exekutor. Ten někdy napíše, kolik dlužník dluží. Většinou však trvá na tom, abychom se dostavili na exekutorský úřad a částku si zjistili až tam. Takže není jednoduché se k přesným číslům dostat. Pochopitelně exekutor nesdělí nikomu cizímu, kolik kdo dluží. Musí být plná moc. Takže znovu: bez plné moci nezjistím, KOLIK přesně kdo dluží.
Nebylo tam uvedeno, jestli a kolik bylo z každého dluhu splaceno. Nicméně tam byla uvedena konkrétní vymáhaná částka. Ale pro orientaci, v jaké výši dluhy asi jsou, byl takový výpis naprosto dostačující.
Meandra, tak tedy znovu ! Ne, nebyla tam konkrétní vymáhaná částka! Byla tam JISTINA (konkrétní částka) + příslušenství (neuvedana konkrétní částka, protože ta ani nemůže být uvedena konkrétně, protože se každý den mění!). Teď tu zrovna mám na stole ex příkaz, kde jistina je 22.000 Kč, ale příslušenství je 140.000 !
Kolikrát mi sem příjde klient, že si podle výpisu spočítal, že dluží 200.000. Když ale zjistíme částky na tom příslušenství, tak se dostaneme i na 800.000 a daleko a daleko výše.
Jinak tazatelka se ptala, zda zjistí podle výpisu zjistí kolik a komu dlužník splácí. Opět: NEZJISTÍ.
musíte zažádat o ten podrobnější výpis. Ale domnívám se, že Vám to stejně k ničemu nebude. Co uděláte, když budete vědět, že dluží Pepkovi Novákovic?
Ale já to chápu . Pokud já budu dlužník a budu chtít vědět, kolik dlužím, moc mi to nepomůže, protože úroky naskakují, a zítra bude vymáhaná částka jiná atd. Ale pokud si touto cestou chci ověřit něčí solventnost, tak mi opravdu stačí takovýto výpis z pošty. Protože bych očekávala, že tam nebudou uvedeny žádné exekuce. Pokud je tam uvedena byť jen jediná, už je to pro mě varovný signál, a to mi stačí.
Tedy jen opravuji, že úplně přesnou částku tedy nezjistím,ale i kdybych zjistila,tak nevím, k čemu by mi to jako věřiteli bylo. Takovýhle výpis pro mě má smysl, jenom když si chci ověřit něčí finanční situaci předem, např. než někomu pronajmu byt atp.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.