Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hradí pojišťovna operaci?

Od: mikihans® odpovědí: 9 změna:

Zdravím, chystám se v blízké době na operaci varikokély, s urologem se terpve budu domlouvat, ale zajímalo by mě, jestli VZP hradí tento zákrok. Nikde se mi to nedaří najít.

Jestli ne, nevíte jaká je asi cena operace (alespoň řádově)?

Pobyt v nemocnici mi hradí jiná pojistka, ale zajímala by mě právě samotná operace.

Díky moc

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

drejdl*
hodnocení

2x

Výkon 76461 - operace varikokély jednostranná, je hrazena pojišťovnou v plném rozsahu. Pouze při hospitalizaci, čas výkonu 30min., bodů 308

hodnocení

můžu se ještě zeptat co znamená "bodů 308"? Nějak se v tomto nevyznám, jsem skoro pořád zdravý a na operaci jsem nikdy nebyl :)

drejdl*

308 bodů znamená 308 Kč za provedení operace. Je tam ještě položka Pmat. a Pvyš., které navýší celkovou úhradu za kompletní výkona na asi 1000 Kč. Není to mnoho, že?

ohneta*
hodnocení

2x
Tohle si asi četl že?
m.novinky.cz/articleDetails?sznu=HAka6QANbsom8Xae&aId=285846
hodnocení

ano četl jsem :) někdy si říkám jaká je to náhoda, něco mi zjistí, v životě jsem o tom neslyšel a najednou to píšou i na novinkách :)

ohneta*
To máš pravdu na 150 procent. Já četl článek o mononukleoze a do dvou týdnů jsem ji dostal :-D
cobrak*
A co máme dělat teprve my,kteří každý den čteme diagnózy? :):)

hodnocení

2x

Letos jsem byl na stejném zákroku, pojišťovna to samozřejmě hradí. Pokud avšak vznesete zvláštní požadavky na samotný zákrok a místo, kde vám to budou provádět, nebo druh hospitalizace (nadstandart), tak samozřejmě na celkové platbě se budete podílet.

doplněno 27.11.12 16:38:

Jen doplním, že při návštěvě urologa pravděpodobně zjistíte, že se na zákrok čeká zhruba měsíc. Po zákroku je nutné se zpočátku vyhnout fyzické aktivitě, po určité době těm, která by namáhala oblast rány. Vzhledem k tomu, že se jedná o exponované místo, výčet aktivit není malý.

hodnocení

díky všem, žádný nadstandart samozřejmě nechci :) jedná se o jednostrannou.
doplněno 27.11.12 16:56:

s tím samozřejmě počítám a jako studentovi, navíc momentálně nezadanému mi to asi nebude dělat nějak moc problém *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma operace varikokély
Otázky na téma varikokéla
Otázky na téma varikokéla operace

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]