Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Faktura nezahrnutá do podnikání

Od: luno odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

jsem živnostník zedník, jsem plátce DPH.
Zaregistroval jsem se na stránkách kde poptávají zedníky a kde jsem získal malou zakázku. Za to mi vystavili fakturu na 150Kč za provizi. Tu jsem uhradil. Musím tuto fakturu dávat do podnikání? Nechtěl bych, mám proto své důvody, je to možné?

Děkuju

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

3x

ne, nemusíte ji dávat do účetnictví

luno
hodnocení

Neměl bych z toho nějaké problémy? Neobjeví se to někde? Společnost, která mi fakturu vystavila, si ji určitě do účetnictví dá.

Děkuju

sebod*

Ano, společnost, která ji vystavila, ji MUSÍ dát do příjmu. To kdyby neudělali, tak budou mít problém, protože by si ponížili daňový základ. Vy naopak tím, že si ji do účetnictví nedáte, tak si daňový základ zvýšíte. Škodíte si. Takže FÚ Vám to nijak vytýkat, či dokonce pokutovat nebudou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]