Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hubnutí - chia seeds

Od: zborilovaeva* odpovědí: 13 změna:
Dobrý večer, má zde někdo zkušenost s chia semínky v kombinaci s holou vodou? Mám v plánu jíst 2x za den a večeři nahradit chia s pul litrem vody. Co myslite bude to efektivni? Predem diky za odpoved..

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Efektivnější je nevečeřet.

To je nesmysl, jakmile se prodlouží doba jídla, tělo si ukládá zásoby. Pravdu má pisatelse salátem.

liska*
hodnocení

2x

Jíst jen 2x za den? To asi nebude rozumné. Tělo zareaguje tak, že si začne ukládat každý gram do zásoby. A kde máš dávku ovoce, která má být zvlášť. Hubnout se má začít po odkyselení, detoxikaci organismu, jinak se nedaří a kila se vracejí. Viz knížka Hany Synkové: Byla jsem tlustá, jsem jaká jsem.

mot
odkyseleni,detoxikace...to uz jsme ale na urovni chia s holou vodou k veceri :)
liska*

Pokud se tazatel nezdravě stravuje, má tělo zanesené balastem z uzenin, paštik, taveňáků,chipsů, ze ztužených tuků, barviv, konzervantů. Tělo se brání tím, že zadržuje vodu, aby tyto jedy naředilo. I ta voda jsou nadbytečná kila. A ty nepotřebné látky, včetně cukru a nadbytečné soli, které do sebe denně cpe, zákonitě zatěžují trávicí soustavu, vylučování i místa, kam se ukládá jejich přebytek / cévní stěny, klouby ap./ Tohle zastavit a balastů se zbavit, tomu se říká detoxikace.

hodnocení

0x
Ufff,to je zase hovadina.
Místo nějakých chia semínek si dávej každý večer pořádnou porci zeleninového salátu.
Fantazii se meze nekladou.
---
Zelenina,krom toho,že je zdravá,je zároveň velmi sytá.
A když přidáš nastrouhaný,balkánský sýr... *mnam*

hodnocení

0x

Zdravím. Efekt můžete očekávat, ale pouze ten jo-jo. Tudy cesta určitě nevede. Jezte 5x denně v malých porcích, přidejte pohyb (stačí svižná chůze), vynechte nezdravé potraviny a nahraďte je zdravější variantou. Výsledek se dostaví. Jíst 2x denně je nedostačující.

vykuk*
hodnocení

0x

Pokud umíte alespoň trošku počítat, sčítat a odčítat, tak si za den sečtěte energetickou hodnotu všeho jídla a odečtěte energii za všechny denní činnosti. Pokud budete soustavně držet výsledek s mínusovým znaménkem, tak bůček zmizí. V opačném případě se můžete cpát čímkoliv, co doporučují novodobí experti na všechny nové superzdravé doplňky stravy, a pneumatika se bude jen dohušťovat, až praskne.

liska*

Takhle jednoduché to není. Ořechy, semínka, rostlinné oleje mají hodně kalorií a přitom jsou i při hubnutí doporučovány, neboť obsahují nezbytné látky, které udržují tělo ve zdraví a kondici, chrání klouby, mozek,a cévní stěny před ukládáním cholesterolu a některé se zúčastňují procesu spalování nadbytečných kil. Hlavně hodně pít, ať se nežádoucí látky z těla vyplavují. A denně se zpotit při práci či sportu.

vykuk*

Vážený/-ná,

jestli si přečtete pozorně moje doporučení, tak tam nezmiňuji nic, co by dotyčný měl jíst či nejíst. Jde jen o velikost přjmu a výdeje. Toť vše. I kdyby jedla vše zdravé a celkový příjem by převyšoval energetický výdej, tak bude přibírat, nebo né?

Rozhodně se v něm nebude akumulovat zdraví do zásoby. Aspoň si to myslím.

hodnocení

0x

Dobře, nenapsal jsem to úplně přesně. Pro starší lidi / cca po 50. roku věku / je lepší už nevečeřet.

hodnocení

0x

Raději bych doporučila postní a odlehčovací dny, zkoušela jsem a opravdu funguje

zborilovaeva*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi, přeji krásný zbytek léta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma chia semínka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]