Nejste přihlášen/a.
Dobrý den! Po strýci nám zbyly housle, uvnitř je štítek s označením Antonius Stradivarius Faciebal Amon 1714 Made in Czechoslovakia. Prosím nevíte jaká je zhruba jejich cena? Děkuji za brzkou odpověď.
Dobrý den, hodně podobných houslí se dá najít na eBay, za různé částky podle stavu a místa výroby. Německé se prodávají o trošku dráž než jiné, asi mají lepší renomé. U nás jsem našel jediný inzerát pro srovnání, ale cena v přepočtu z eura a dolaru podle eBay víceméně souhlasí: inzerat.i-bazar.cz/...
Pokud máte housle s tímto štítkem, tak nebude problém najít kupce. A myslím, že můžete získat velký obnos.
Aha! Tak to jsem nevěděla, já to vzala vážně podle toho co velmi vzdáleně o této značce houslí vím. Bylo mi sice divné, že by majitel takových houslí dneska nevěděl co má doma, zvláště když je to na nich napsané. No ale řekla jsem si, že stát se může všechno. Tak beru zpět svou odpověď, jsem blboun...
Strana 8 uvedeného odkazu - tovární výroba, cena podle toho. Leda by měly nějakou sběratelskou "vychytávku".
" Továrny, kde se housle vyráběly ve velkém, hlavně na začátku 20. století, většinou uváděly na štítku model, podle kterého se housle vyrobily. Ovšem dělníci, například v Lubech (bývalý německý Schonbach) ani pravé Stradivariho housle nikdy v rukou nedrželi a nástroje, které vyráběli, se s originálem mírami moc neshodovaly.
Jeden příklad štítku z Lubské továrny: "Antonius Stradiuarius Cremonensis, Faciebad Anno 1721, Made in Czechoslovakia". Existovalo samozřejmě mnoho jiných variant."
Dobrý den, po mamince mi zbyly housle -Antonius Stradiuarius cremonensis, faciebad anno 1722.Prosím jestli byste mi mohi říct přibližnou cenu houslí.Jsou zachovalé, jen chybí kobylka.Děkuji mnohokrát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.