Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nevíte jaká je cena houslí?

Od: mahol odpovědí: 9 změna:

Dobrý den! Po strýci nám zbyly housle, uvnitř je štítek s označením Antonius Stradivarius Faciebal Amon 1714 Made in Czechoslovakia. Prosím nevíte jaká je zhruba jejich cena? Děkuji za brzkou odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

0x

Dobrý den, hodně podobných houslí se dá najít na eBay, za různé částky podle stavu a místa výroby. Německé se prodávají o trošku dráž než jiné, asi mají lepší renomé. U nás jsem našel jediný inzerát pro srovnání, ale cena v přepočtu z eura a dolaru podle eBay víceméně souhlasí: inzerat.i-bazar.cz/...

hodnocení

0x

Pokud máte housle s tímto štítkem, tak nebude problém najít kupce. A myslím, že můžete získat velký obnos.

suz

suzy,ty jsi se zase vyznamenala.Je to obyčejný falzifikát maximalně za pár tisíc*haha*

Aha! Tak to jsem nevěděla, já to vzala vážně podle toho co velmi vzdáleně o této značce houslí vím. Bylo mi sice divné, že by majitel takových houslí dneska nevěděl co má doma, zvláště když je to na nich napsané. No ale řekla jsem si, že stát se může všechno. Tak beru zpět svou odpověď, jsem blboun...:-D

hodnocení

0x

Strana 8 uvedeného odkazu - tovární výroba, cena podle toho. Leda by měly nějakou sběratelskou "vychytávku".

" Továrny, kde se housle vyráběly ve velkém, hlavně na začátku 20. století, většinou uváděly na štítku model, podle kterého se housle vyrobily. Ovšem dělníci, například v Lubech (bývalý německý Schonbach) ani pravé Stradivariho housle nikdy v rukou nedrželi a nástroje, které vyráběli, se s originálem mírami moc neshodovaly.

Jeden příklad štítku z Lubské továrny: "Antonius Stradiuarius Cremonensis, Faciebad Anno 1721, Made in Czechoslovakia". Existovalo samozřejmě mnoho jiných variant."

search.seznam.cz/...

hodnocení

0x

Jak píše jedubabka, jedná se o sériově vyráběný tovární výrobek, pravděpodobně bez valné ceny. Já bych to zkusil vydražit dejme tomu od dvou stovek na aukru.

janahavlova
hodnocení

0x

Dobrý den, po mamince mi zbyly housle -Antonius Stradiuarius cremonensis, faciebad anno 1722.Prosím jestli byste mi mohi říct přibližnou cenu houslí.Jsou zachovalé, jen chybí kobylka.Děkuji mnohokrát.

Do 1000kč

Kdo tomu rozumí a tak to pro něj nemá cenu.A kdo tomu nerozumí tak nemá důvod to kupovat co s tím...

Měl jsem podobné označení j jako Vy a za 700kč se nikdo v inzerci vubec neozval

Darujte je nějaké místní hudebce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]