Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moje kamarádka se živí jako Finanční poradce. Nedávno jsem se dozvěděla, že je hodně zadlužená. Každý den jí narůstá hodně velký dluh. Mohl by mi někdo napsat možnosti, jak se asi mohla dostat do takové situace? Sama mi to bohužel neřekne. Každý, koho znám, kdo vykonává tuto profesi, na tom není finančně špatně. Není mi jasné, jak se mohla dostat do statisícového dluhu. Děkuji
Nepíšete, jestli ty dluhy jsou profesního charakteru, nebo soukromé. Může bto být cokoliv, to sama jistě víte, jak rozmanité jsou možnosti zadlužení. Zřejmě moc úspěšná ve svém zaměstnání nebude. Možná uzavřela několik pojištění sama na sebe, neboť je k tomu nabádají a krátkodobě to k vzestupu pomůže i jí, ale hradit to pak musí. Třeba na to neměla. Nebo si vzala půjčku, kterou není schopna splácet, či naletěla podvodníkovi. Taky může mít tak nízké výdělky, že jí nezbývá na nájem a pod.To bychom jen spekulovali, nikdo Vám jinou odpověď asi nedá.
Nevím co s tím má společného její práce, může být zadlužená z mnoha důvodů stejně jako zedník, řidič autobusu, učitel, lékař nebo právník. Finanční poradce se dnes bohužel říká lidem co na živnosták prodávají zadané finanční produkty, většinou nemají ani žádné ekonomické vzdělání - dělá to kdejaký student, ženský na mateřské, často lidi co nemohli sehnat "normální" práci protože nabídek tohoto typu je vždy dost - firmy nic nestojí a mají z nich provizi.
Mohla si koupit byt a nezvládá platit hypotéku, když jí klesly příjmy. Těch možností je více, jak píší ostatní.
Ale dobrý fin. poradce by se měl umět i s takovou situací umět vyrovnat a pomoci si sám, nebo se obrátit na patřičná místa, či nějakého známého spolupracovníka.
Poradci mají školení, měli by se neustále vzdělávat. Ten, kdo nemá svoje soukromé finance pod kontrolou /a neřeší je/ by neměl moji důvěru. Též bych si vybrala prověřeného poradce, ale ne z okruhu svých kamarádek, z důvodů narušení soukromí.
Asi bych ani nepátrala a dotaz na její finanční situaci a závazky bych považovala za netaktní. Pokud by se chtěla svěřit, svěří se sama.
Ta otázka by podle mne měla znít jinak: "Proč se člověk, který se nevyzná v oblasti financí, pustil do podnikání (ve většině případů jde o podnikání) v oblasti finančního poradenství?"
A na to Vám může odpovědět pouze ten, kdo se takto rozhodl. Zajímá-li Vás můj tip, pak si myslím, že Vaši kamarádku někdo zlákal do MLM příslibem velkých zisků po několika hodinách školení...
Finančních "poradců – rychlokvašek" jsou spousty (bohužel je jich více než těch dobrých). Na jednoho dobrého připadá několik nekvalitních.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.