Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, už mě tak 2 měsíce trápí opakovatelná krev z konečníku po velké. Je to teď snad pokaždé velké potřebě. Krev je světlá není tmavá ani není ve stolici, jen na toaletním papíru po utření. Většinou malé množství ale jednou to bylo docela dost( nejspíš skoro 2 centimetrové kaně). Mám i pocity pálení na konečníku a někdy bolestivou stolici. Mám i problémy s nafouknutým břichem neboli nadýmání a plynatost. Chodívám kolikrát i 3 krát denněě na velkou potřebu. Mám strach jít na kolonoskopii. Může to být i rakovina tlustého střeva?
Ale spíš bych se přikláněla k tomu, že jde jen o hemoroid, nebo trhlinku v konečníku, protože krev je jasná, nenatrávená, tedy došlo ke krvácení za střevem. V každém případě si zajděte k lékaři. Jde o "Vaše" zdraví i klid!
Výtok nemusí s problémem krve ve stolici souviset, ale nejsme odborníci, s mnoha věcmi jsme se v životě nikdo nesetkali, proto navštivte odborníka. A poradím Vám. Začněte s gynekologem, řekněte mu i o té krvi, protože i on dává výše zmíněný test a nemusíte navštěvovat ještě obvoďáka. Nestyďte se, fakt není za co. Ještě asi netušíte, s čím tam chodí ostatní. Toto je běžná peripetie, na kterou je každý gynekolog zvyklý, běžná praxe. Vážně.
Opravuji: "Došlo ke krvácení za žaludkem, krev je nenatrávená, může být i ze střeva."
Snad Vás ještě uklidní, že jsou i jiná onemocnění střev, než je rakovina se kterými se dá, za pomoci léků a určité životosprávy žít normální, plnohodnotný život. Třeba Crohnova choroba, Celiakie, Syndrom dráždivého tračníku aj. Je třeba udělat diagnostiku a pokud to bude onemocnění, tak se léčit. Nadýmání může způsobovat pouhý tračník.
Děkuji všem za rady, každopádně zajdu na gynekologii. Ještě jedna věc, jím moc bílé pečivo, takže bílá mouka, ta prej hodně nadýmá, ale kdoví z čeho to všechno mám, kždopádně si myslím, že to že nekonzumuji maso, tím to určitě není, mám zvýšenou spotřebu bílého pečiva, nejspíš bych ho měla vyřadit z jídelníčku.
Souhlas s Blesikem, vypadá to na trhliny. Jasná krev jde z kraje konečníku.
Nejdříve na gynekologii a tam můžete probrat i tento problém. Je to spojené. Na gynekologii a porodnictví se řeší i hemeroidy s přibývajícími kily maminek, a též při porodu a silném tlačením miminka ven. Není to nic, o čem by se doktoři neučili a nesetkali se s tím.
Jinak, pokud to budou opravdu ruptury, tak při každém mechanickém poškození si je znovu odíráte, chtělo by to místo toaletního papíru /jemného/ osprchovat intimní oblast proudem vlažné vody, a dobře zlehka osušit. K tomu slouží i bidet, ale není v našich krajinách zvykem.
V lékárně Vám také poradí, jaký krém si aplikovat pro zklidnění namáhané tkáně.
Nadýmání, plynatost, 3 denně stolice znamená ve Vašem případě vegetariánská strava, založená na obilovinách, luštěninách, zelenině?
Pokud ne, asi by to chtělo navštívit obvodního lékaře a případně potom na gastro.
Máte-li strach a obavu z proktologa, tak se překonejte, každopádně za ten pocit jistoty, že je vše v pořádku to stojí. Radějí jít dvakrát zbytečně, než jednou a pozdě.
Ano jsem vegetariánka. Ale jsem dá se říct skoro celý život, maso jsem nikdy nejedla moc maximálně kuřecí a rybu a nikdy jsem takové problémy neměla.
Ale jak říkáte, zajdu na gynekologii. Trpím často na záněty i paní doktorka mi říkala že je to spojené se střevama. Takže si myslím, že moje střeva nejsou v naprostém pořádku. Myslím, že to je ten kámen úrazu.
Člověk se mění, celé tělo se obnovuje, orgány někdy pracují dobře, někdy se unaví, stárneme.
Možná, že po letech omezování, si tělo žádá trochu více péče, živin, změnu.
Mě ale maso nechutná, natahuje mě, nesnáším ho. Nemáte nějakou radu, abych se tolik nenafukovala? Kolikrát si připadám jak kdybych byla ve 3 měsíci těhotenství.
Radu nemám, to je dost specifické a já jím vše.
Nenašla byste ji na specializovaných stránkách pro vegetariány, laktovegetariány a podobné.
Jenom mě napadá, že snad minulý rok kdesi v ZOO udělali pokus, že vedle výběhu opic udělali výběh i pro skupinku lidí. A ti měli stejný jídelníček, co primáti´- syrová strava, ovoce, zelenina, oříšky.
Lidé většinou zhubli. Někteří měli ze začátku hlad. Některý muž snad řekl, že musel jíst od rána do večera, aby se cítil trochu zasycen.
Vedlejším účinkem bylo u této stravy velmi silné nadýmání.
Ne nadarmo se říká - je tu puch jak v opičárně. Meteorismus je zcela přirozený projev trávení rostlinné stravy. /kvašení/.
Podívejte se na tento jev na internetu - plynatost-nadýmání-meteorismus. Možná, že dostanete nějaké odpovědi na Vaši otázku.
Ještě doplním-kamarád taky jen vegetarián,pracoval jako kuchař v hospodách.Pak se oženil a skrze víc peněz začal pracoval na pile a nyní v masokombinátu a ejhle -jakmile začal v podstatě těžce pracovat což obojí proti kuchařině je těžší-najednou mu jeho strava nestačila a musel začít jíst i maso .Taky mu nechutnalo a nic z něj předtím neměl. takže asi tak nějak!
Jj souhlas ,jen mi to nedalo napsat to sem.Takže k masti-dp totéž co ,tuším Pohanka, mastička Faktu nebo čípky Faktu ( s těmi nemám zkušenost) a ještě používám (když je to akutní ) tak mastičku Dobexil H,tato obasahuje lidokain který téměř ihned uleví pokud je bolest ale jinak je pro mne její léčebný účinek slabší.Jinak se mi také osvědčilo po každé stolici umytí,pokud je bolest tak je lepší studená přinese trochu větší úlevu než teplá voda.
Každý má na to jiný názor, to by jsme tady asi nejspíš byli do Vánoc. Spíše k tématu č.1- jakou mast mi doporučíte na hemeroidy na zklidnění volně projedné, prosím pěkně.
Lidové léčitelství na trhliny v oblasti konečníku doporučuje dubovou kůru, či heřmánek - sedací koupel. V dnešní době ale většina lidí sáhne po mastičce.
Po konzultaci s lékárníkem Vám doporučí vhodný přípravek. Mastu, Faktu, Dubová mastička. Většinou, co lékárnici nabízejí je první Faktu mast. Měla jsem ji, ale nebyla jsem s ní spokojena, naopak plno lidí si ji chválí.
Takže, něco si kupte, vyzkoušejte a uvidíte. Musí se Vám ulevit. Těch přípravků na trhu je více.
Určitě je lepší konzumovat chléb. Opravdu dobrý, ale vyvarujte se čerstvého, ten nadýmá též. Pokud byste u Vás sehnala, tak já kupuji nopálový chléb, nebo pečivo. Nejen, že mě chutná, ale působí dobře na peristaltiku střev. Což jak píšete zrovna nepotřebujete, ale nopálová mouka obsahuje dosti vitamínů a nerostných látek. Zařadit jednou za čas pro změnu, místo bílého pečiva.
Bílé pečivo patří mezi bezezbytkové potraviny, podává se hodně v nemocnicích, aby pacienti neměli tolik stolice.
Pozor na celozrnné výrobky i z nich je dost velká plynatost. Jak se říká, všeho s mírou, strava budiž pestrá, chutná, zdravá a ,,barevná,,.
čím déle budete návštěvu lékaře odklédat, tím více se budete nervovat - takže si možná nějakou nemoc i takříkajíc "přivoláte" !
Začala bych na gynekologii, tam Vám poradí, kam se nejlépe obrátit v případě krvácení z konečníku - navíc i na gynekologii poznají, jestli jde o hemeroidy. Ale i rakovina tlustého střeva se dá dobře léčit, pokud se začne včas. Tak neblbněte - nakonec u toho lékaře stejně skončíte a může to být jen horší !
Jděte na kolonoskopii co nejdřív, kdyby to byla rakovina, tak na začátku je to léčitelné, pak už ne. A kolonoskopie se nebojte, já na ni musím chodit každý rok, ale nechávám si dát injekci, je to v pohodě a nic nevíte.
Samozřejmě, že to může být rakovina. Moje máma si myslela to samé, že má jen hemeroidy a měla to stejně jak Vy popisujete a je to rakovina. Nic neodkládejte a běžte na kolonoskopii. Může to být rakovina konečníku.
Ano, podívám se do věštecké skleněné koule, ale nic tam nevidím, to proto, že tady není nikdo jasnovidec, ani já ne.Dokonce i když budu doktor, docent, profesor,kandidát věd, tak vám to na dálku neřeknu. Bude lepší, když se obrátíme na lékařskou vědu a budete mít jasno hned. Chápu vaše obavy z nepříjemného vyšetření, ale není radno návštevu lékaře odkládat, však to zvládnete.
Kdyby byla krev z vyšších partií, tak je černá, natrávená. Ta čerstvá je nejspíš z konečníku z hemoroidů či fisur - prasklinek. To snad kolonoskopie není třeba, jen vyšetření konečníku. Ať je to cokoliv, neodkládej vyšetření a léčbu. Uprav si stravu, aby byla bez dráždivých, těžkých, tučných, sladkých i slaných jídel. Dobré je jíst pohanku!, papriku!, grepy! ,borůvky, meloun, syrovou zeleninu, luštěniny,..Vynech kávu, colu, kakao - zhoršují svědění. Jinak v tabletách Ascorutin. C vitamin a hořčík. Dávkování poradí v lékárně. A než příjdeš na řadu, kup si čípky na hemoroidy, čaje na pití i na koupele / dubovou kůru/. Vadí dlouhé sezení. Na to nadýmání slinivkový čaj.
Dobrý den,
ano, může to být i nádor, i když pravděpodobnější jsou ty hemeroidy. Začněte u praktického lékaře, než se rovnou vrhnete na kolonoskopii. Dost se pozná i obyčejným rektálním vyšetřením (tj. prstem). O vodnatém výtoku z pochvy mu také řekněte, na gynekologii vás pošle. To že nejíte maso nemusí vadit, ale můžete mít trochu deficit bílkovin. Nemáte například oteklé kotníky? Bílkoviny můžete doplnit luštěninami. Nadýmání může mít řadu příčin, zaměřil bych se asi na probiotika. Pokud máte podezření na nesnášenlivost lepku, zeptejte se lékaře, zda by vás na to nechal vyšetřit (imunologický test nebo gastroskopii).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.