Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Sestra je již dospělá, tak by měla umět respektovat Tvé soukromí a nenarušovat ho. Pokud se zamykáš a ona se přesto dobývá do Tvého pokoje, měli by ji rodiče poučit o slušném chování. Je Ti 13 let, na své soukromí máš stejné právo jako ona. Nedej se a řeš to s rodiči i s ní tak dlouho, dokud se nanaučí respektovat Tě a neodnaučí se lézt Ti do pokoje kdykoliv se jí zamane. Ty jsi už velký kluk a sestra ve dvaceti letech už by toto chápat měla a neměla by se k Tobě chovat pořád jako k malému.
Chybí podstatný údaj. Kolik je vlastně tobě? Jinak to vypadá že sestře dělá dobře, že tě může takhle otravovat a ponižovat a každým tvým odporem se její snaha jen stupňuje. Když nechceš, aby lezla do tvého pokoje, nelez do jejího a nenarušuj její soukromí, jestli si nedokážeš pokoj zamknout a zabezpečit tak, aby tam nemohla (klíč zevnitř v zámku?), tak ti snad ani není ještě nějakých 12 let!?! Jinak ji ignoruj, když zjistí, že její "srandičky" se míjí účinkem, přejde ji to, protože výsledek nebude podle jejích představ.
Tomu říkám blbá ségra. Taky mám takovou. Co třeba zavolat na Bílý kruh bezpečí. Vaši rodiče nic neřeší a tak si to může dovolit. Já jsem taky nic nezmohla, rodiče jí vše dovolili. Byla jsem neoblíbená dcera. Prosím nepište, že si asi za to můžu sama. Co když na vině byla sociopatie rodičů.
Shodou okolností mi bylo právě 13, když jsem se proti svojí o 4 roky starší sestře vzbouřil a nasekal jsem jí v kuchyni pár na hubu. Od té doby jsem měl klid a dnes se tomu smějeme :D
Nejde jen o to jí plesknout, ale ukázat jí, že sem už ne! Tady končí sranda a to je hranice, kterou nemá překračovat.
Sestra je nějaká primadona? Pořádek by si tam měla udržovat sama. Proč tebe posílají do jejího pokoje? Pokud bydlíte v paneláku, tak přes dveře lze velice dobře a slyšitelně požádat, že se umývá nádobí, aby donesla všechno špinavé do kuchyně. Pokud se jí to nelíbí i přes to zaťukání a čekání na pozvání, tak bych její pokoj ignorovala a vše vyřizovala formou hlasitých vzkazů, či psaných vzkazů podstrčených pod dveře. Případně, pokud tam je sklo, po zaťukání bych nalepila lepítka na sklo. Sestra by si všimla, že tam je vzkaz.
Pokud by ona chtěla něco po tobě, tak bych nereagovala, teprve až by mě slušně oslovila jménem a poprosila.
Jinak by měla fungovat tato slova - třeba - co si přeješ, mohu ti nějak pomoci, s čím ti mohu pomoci, neruší tě moje hudba, děkuji, mohu tě poprosit, požádat, udělala by sis na mě chvilku čas, mohla bys mě s něčím pomoci atd...
Jestli má sestra v pokoji nějaký velký nepořádek, snaž si udržet ve svém pokoji naopak větší pořádek než má ona. Ale nepoukazuj na to, nechlub se tím. Bude to jenom tvůj vnitřní pocit, stoupneš sám u sebe v ceně.
Jinak ji můžeš odvědět na nějaké zkomoleniny jména, ,,že tě to baví,,...jinak takové škádlení je v rodinách víc než běžné.
Jinak si myslím, že to je taková ponorka. Jste dlouho spolu, na jednom nevelkém místě. A jsou prázdniny, třecí plochy se samy nabízejí.
Tak je to jestě horší
Chová se ke mně násilněji po tom co přijde z práce mě zavolá a začne na mě z ničeho nic křičet ikdyž jsem nic neudělal fakt už jsem zoufalej máma s tátou s tím zase nic nedělaj
Je veřejně známá věc, že když se perou sourozenci a tak je to normální. Tak se poperte, ať ví zač je toho loket. Mimojiné jí uděláte službu do dalšího života. Ukážete jí, co může následovat, když bude ječet na chlapa. Je docela dobře možné, že tak podpoříte její budoucí klidné soužití v manželství
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.