Nejste přihlášen/a.
Krásný den po delší době. Pořádně nevím, jak otázku pojmenovat, žádám o posouzení situace, která se stala známé.
Má několikměsíčního prcka a šla s kočárkem kolem dětského hřiště, když viděla, jak postarší žena (možná i pod vlivem něčeho, na první pohled mimo), kope staršímu muži do tašky s nákupem. Chtěla je tedy objet, ale žena přiškočila ke kočárku, naklonila se dovnitř a se slovy "jé, vy máte pěkný dítě, můžu ho zabít?" - sebrala prckovi z kočárku jakousi hračku a odhodila ji v dál. Šokovaná známá vyrazila s kočárem pro hračku a ženská mezitím pánovi s rozkopanou taškou sdělila, že škoda, že odjela i s kočárem, protože teď už to děcko zabít nemůže.
Známá samozřejmě volala PČR, nicméně ženská se jim vysmála, že má papíry na hlavu a odešla, nikdo ji nebránil, nic nemusela, žádná omluva atd. Policajti prý nic nemohli. A nyní můj dotaz - pokud se toto stane mě a ženská dostane po tlamě (uvažuji i o koupi paralyzéru, protože pepřák je nespolehlivý), bude to v případě vyhrožování smrtí dítěte nepřiměřené? Když budu stát a nic nebo se pokusím ji dál objet, kdo mi zaručí, že nehrábne do kočáru a dítěti neublíží, nechytne kočár a neshodí ho atd?
Prosím moralisty, aby otázku protentokrát obešli obloukem, komenty typu chytřejší ustoupí atd. mne nezajímají, děkuji. Pepřák nemá smysl, nikdo neví, jak se otočí vítr...
Chytřejší neustoupí, ale odvrátí útok, za pomoci kohokoli v dosahu zadrží útočníka a zavolá policii. Policajti nic nezmohli, protože útočnici nikdo nezadržel a než se dostali k propátrání okolí, tak už neměli koho stíhat. Nicméně bych trval alespoň na sepsání protokolu.
Pokud je to pravda, tak bych udělal takové tóčo, že by se nestačili divit. Pokud to byla PČR, volal bych rovnou na GIBS.
Dobrý den,
Nesjpíš zcela správně nechápu otázku, nicméně je to vyhrožování smrtí, tak nějaká odezva je zapotřebí.. V jakém stavu byl ten pán? Že ses nebránil? Příště bych kontaktovala KPČ.
Je dobré si uvědomit motto: co oči nevidí.. to nikoho nebolí.
Nedivím se , jsem to možná napsala zmateně... otázka asi nejlíp zní - když dám ženský, co vyhrožuje, že mi zabije dítě, pár facek, je to obrana nebo napadení?
Pán byl prý už starý a asi z agresorky docela vyklepaný, rozkopla mu nákup, který pak sbíral... motto je fajn, bohužel park je dost na očích, je v něm restaurace, hřiště, většinou hodně lidí. V noci je to ale relativně nebezpečné místo.
Těžko říct, jestli tam jak na potvoru zrovna nikdo moc nebyl, nebo se to seběhlo moc rychle... anebo zase lidi dělali, že nic nevidí a neslyší.
Dala bych jí přes tlamu. I kdyby se mi něco právního mělo stát (bručet nepůjdeš), baba možná pochopí. Takhle je vysmátá. Fuj, nedokážu si představit být v takové situaci, muselo to být hrozné. Jinak teda pokud to chceš z právního hlediska, tak pokud bude "jenom" slovně vyhrožovat, tak nemůžeš nic. Ve chvíli, kdy šáhne do kočáru (ač za účelem vzití hračky), by to už byla obrana a právo je (mělo by být) na tvé straně - nemůžeš odhadnout, zda šahá pro hračku nebo po dítěti. Chudák i ten pán.
Samozřejmě obrana musí být přiměřená, tj. babku neparalyzovat (může mít kardiostimulátor nebo slabé srdce atd. a pecka by ji mohla i zabít). Když bude šahat do kočáru, tak popadnout za ruku a z kočáru vyškubnout. To ji nejspíš dopálí a začne kopat do tebe/bít tě, a to už můžeš použít např. ten pepřák. Kdybys ji zabila (např. tím paralyzérem), ač v sebeobraně, mohla bys z toho mít veliký průser + bys musela žít s tím, že jsi někoho zabila. Takže tohle bych si nelajzla. Ale škubnout jí s rukou, odstrčit ji od kočáru, to je ok. Následně pokračovat podle toho, co udělá. Ne, že přijde a něco ti řekne a ty jí dáš přes tlamu. To by neprošlo (pokud by si stěžovala).
Jak píšeš , děs... taky si to neumím představit, známá byla hodně v šoku a proto vlastně ani nijak pořádně nezareagovala. Teď si dám na tuhle lokalitu taky pozor.
A jesti se mnou půjde přítel, tak si baba může rovnou vykopat hrobeček..
Souhlasím s tím, že na fetky a blázny je třeba dávat pozor. Nikdy nevíš čeho jsou schopní. A většinou hodně vydrží. Nicméně nadruhou stranu asi použití paralyzéru v případě slovního útoku můžeš být popotahována po soudech ty. Obrana musí být přiměřená, abys ten útočník nebyl nakonec z tebe. Co se týče spolehlivosti pepřových sprejů, nevím o žádném nedostatku. Je třeba vybírat ale pořádně. A naučit se s ním zacházet. Paralyzér je na baterii, tam je třeba hlídat jeho nabití. Vybitý moc v praxi nepomůže, leda že sním někoho přetáhneš po xichtě. A co se vlastně mělo dít dále? Podle mě by policie měla takový případ hlásit nějakému lékaři co ji ma pod sebou. Protože útoky se můžou zvyšovat a pokud nikdo časem nezasáhne, může to skončit tragicky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.