Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je blokovaná částka?

Od: jaka28 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,
platila jsem kartou a na účtu mám částku jako blokovanou. Dřív jsem si toho nevšimla. Co to znamená? Mám ji na účtu nebo už je pryč? Řekla bych, že na účtu je už odečtená.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

2x

Je na účtu, ale nemůžete ji již použít. Za pár dnů ji banka zúčtuje a uvidíte ji tak v kreditních transakcích.

Pčesně tak. Kdyby už na účtu nebyla, namohla by ba něm být ani blokovaná.

doplněno 09.08.17 14:18:

Někdy se taky rozlišuje účetní zůstatek a disponibilkí zůstatek.

hodnocení

0x

V zůstatku účtu je už odečtená. Částka je blokovaná a prodejce u kterého jste splatila má lhůtu na to, aby si tu platbu stáhnul k sobě/zaúčtoval. Většinou to trvá do druhého dne, ale už se mi stalo, že mezi blokovanými visela i týden.

U mé banky vidím Zůstatek (tam jsou blokované částky už odečtené) a blokováno (součet plateb, které jsou blokovány).

zdene
hodnocení

0x
Mám problém u Fio banky minulý měsíc mi naskocilo ze mám blokovánou částku když jsem vybral peníze 4000 ted mi má přijít výplata kouknu na účet a najednou je blokována částka 11000 jako fakt? ted nikde nic není napsane jako za co to je blokle a nemůžu vůbec stim nic udělat jako doufám že mi to vysvětlí na pobočce jinak jsem bez peněz a nemůžu ani vybrat nic mam tam trvalý příkaz co platim od soudu a když neproběhne transakce tak to budu muset zaplatit celý. Jako co to má znamenat twl.to mam jít kvůli nim krást nebo co

To vám zde jako nikdo asi jako neporadí. Jedině vaše banka.

rv*

Mohu doporučit nechodit s účtem až k nule, popřípadě požádat o kreditku, platit kreditkou peníze banky a zodpovědně peníze na kreditce bance splácet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma blokovaná částka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]