Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oteklá ruka, občas nohy, lehce krev v moči

Od: nikolev odpovědí: 21 změna:

Dobrý den,

napadlo mě, že se zeptám. Skoro každé ráno(asi už 3 měsíce) mám oteklou pouze pravou ruku(dám v klidu ruku v pěst a není problém, nic nebolí) . Není to nějak moc oteklé, ale cítím a je i trochu vidět, že je proti levé ruce větší. Tak do 10 minut po probuzení to zmizí. Nohy jsou po ránu OK. S těmi je problém zase někdy jen večer. Takové mravenčení a někdy lehce oteklé, ale až tak 5-7 cm nad kotníky. Jsem silnější postavy, cca 120kg/180cm,40let. Zkoušel jsem obvoďáka, ale ten to neřešil..., že neví. Bral mi moč a ta byla ok, až na 1+krve v moči (max. jsou myslím 3 nebo 4 plusy), ale říkal že o nic nejde (přitom co jsem kde vyčetl, tak krev v moči nemá co dělat) . V červenci jdu pro jistotu k urologovi. Je to skoro 3 měsíce, co jsem u obvoďáka byl. Kdyby někoho něco napadlo, budu rád. Napadlo mě, jestli to nemá něco s počátečníma problémama třeba od srdce. Pohybu moc nedám... Jinak mám často tělesnou teplotu jen kolem 35,3-35,7.(90 procent dne).

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

Urolog nebo nefrolog je podle mne myslím jedno ► každý z nich Vás v případě potřeby nasměruje na toho druhého.

Co mne však zaráží, je postup praktického lékaře. Jeho nečinnost by pro mne byla důvodem k jeho změně.

nikolev
hodnocení

On vše bagatelizuje (ve všem vidí jen problémy se zády, navíc je to sportovec, jezdí nějaké soutěže i na kole, takže asi na to kouká, že kdybych se hýbal, tak je to OK..). Začalo to začátkem tohoto dubna, že ležím na posteli, bylo asi trochu chladněji, pak vstanu cca po 2 hodinách a bolely mě uprostřed boků záda. Tak říkám ok, asi nějak přeležené. Druhý den to bolelo zase, pak další dny, až z toho bylo 14 dní. Jdu s tím k doktorovi, říkal jsem mu, jak se mi to stalo, samozřejmě diagnoza, že mám špatná záda, že se musím hýbat atd (ještě pro zajímavost, v noci namočim tak 1,5l moči. Za den vypiji od rána cca 6 do 22 hod. cca 2,5l vody, piju tedy i třeba půl hodiny před spaním, tak možná proto..). Udělal mi testy na moč, vzal mi i krev (to jen proto, že jsem měl za týden zrovna 2 letou prevent. prohlídku, jinak by na to počítám hodil bobek... Testy mi ukazoval, jak bílkoviny v moči, erytrocity, sediment, to bylo OK. Až na tu krev v moči, to se ale radši nezmínil (řekl jsem si o kopie z laboratoře, tak jsem to pak náhodou našel). Byl jsem tam asi po týdnu zase a že neví, co s tím, že jsou minulé testy OK. Nakonec jsem z něj vytáhl předpis na Amoksiklav(antibiotikum) a to jsem se ještě s ním pohádal (připadal jsem si jak hypochondr). To mi nepomohlo (21 tablet na týden po 3x1MG denně). Záda mě bolely pak už méně, ale stejně to nebylo ono. Asi až po měsíci po dobrání antibiotik to dalo pokoj úplně, záda nebolí, ani v předklonu (dříve slušně), nic, tak jsem to nechal být. Pak mě napadlo, že se tu zkusím zeptat, jelikož si říkám, abych si pak nevydělal...

To může být i počátek cukrovky s těmito příznaky, nechat zkontrolovat i cukr v krvi.

hodnocení

3x

Tohle vypadá špatně. První věc - okamžitě změnit praktického lékaře. To myslím vážně. Doktor, který neřeší tak závažné příznaky, je nanic. Klidně bych na něj podal i stížnost na pojišťovnu. Krev v moči je vždy velký průšvih. Příčin může být mnoho - třeba kolega to měl z konzumace ostrých papriček - netušil, že obsahují sbírku jedů včetně kapsaicinu. Přestal je jíst a ledviny se mu uzdravily. Ledviny jsou orgán, který se zdá dlouho realtivně v pořádku, ale mohou už fungovat jen na 20 procent. A potom najednou konec a dialýza - v případě že se neřeší varovná znamení.

Pokud jste měl flek - zkuste napsat "erythema migrans" na googlu a porovnat je. Tento typický flek se může i stěhovat. Co je problém - můžete mít boreliózu v druhém nebo dokonce třetím stádiu, příznaky by odpovídaly. Jenomže u nás je diagnostika této choroby v době kamenné. Doktoři se zdráhají udělat i western-blot test, přitom pokud je podezření, třeba v neměcku provedou i mikrobiologický rozbor krve. Taky léky se u nás používají málo účinné - doxycyklin, kdežto na západě 2x účinější minocyklin. Borelióza se může projevovat různě, trnutí končetin je běžné. Trvejte na svém - měl jste klíště, chcete testy. Pokud ale zrovna berete nějaká antibiotika, testy odložte, u nás se testují jen protilátky a ty by asi žádné nebyly. Hlavní je, nenechat se odbýt, je to vaše zdraví a váš život, neberte ohledy na líného a hloupého doktora.

nikolev
hodnocení

Přidávám obrázek, co jsem našel na netu, takhle to asi vypadalo, ale bylo to mnohem menší, tak 3-4cm průměr a po měsíci a něco to zmizelo. A nestěhovalo se to. O boreliozu jsem se zajímal už v roce 2015 a co jsem našel, tak když se to nepodchytí antibiotiky v počátcích, tak prý s tím pořádně nejde nic dělat. Navíc ty testy na protilátky po několika letech, prý jsou zbytečné, protože si prý tělo už žádné netvoří. A prý to má rádo klouby a to mám vše ok. Tak nevím jestli to vůbec řešit. Praktikovi jsem flek na fotce v roce 2015 ukazoval a že o nic nejde... V roce 2017 jsem mu říkal o testy na boreliozu a že to je zbytečné, že už by se to projevilo... Můžu si je zaplatit sám, prý to stojí cca 1500Kč, ale jestli to k něčemu bude, kvůli těm protilátkám, které se po letech stejně nezjistí. Zkusím nejdříve tu cukrovku měřákem, jak jsem psal dnes jinde, trochu více shodit a pak se uvidí. Nic mi zatím vyloženě neotýká, trochu zlobí to oko, ale uvidím co urolog a co u očního. Praktikovi dám ještě poslední šanci, uvidím jestli ho budu potřebovat tento rok, nebo příští a pak půjdu jinam. Jinak taková perlička.. Byl jsem s přítelkyní u něj v čekárně, mezitím do čekárny přišel kluk, bílej jak stěna, napůl ležel na sedačce, měl kýbl a říká všem, že možná bude zvracet (říkal něco o salmonele). Mezitím si mě zavolá doktor, jsem u něj a najednou volá sestra, jestli by ji mohl v čekárně s někým pomoct. Pak už mi jen říkala přítelkyně, že sestřička, asi 1,5m vysoká v čekárně podpírala skoro toho 2metrového kluka. Sestra říká doktorovi, jestlí jí pomůže, on jen stál a koukal ze dveří, jak ho tahá, jen se stále ptal co se děje. Nakonec to klukovi bylo asi blbé, tak se doplazil ze všech sil do ordinace sám, když se doktor k ničemu neměl..

Oteklá ruka, občas nohy, lehce krev v moči
martinaa*
Tak ten flek je docela jasnej... a normalne bych doktora snad poslala nekam. Mamce zjistili borelii v krvi asi po 8 letech, klouby ok, ale zacala mit bolesti krcni patere, hlavy, unava. Hneed se delalo nekolik krevnich testu, aby se nasla pricina. Dostala atb, ktera ale moc nezabrala, opakovane testy, nakonec pomerne dost pomohla alternativni lecba.
Chovani Vaseho, ehm, lekare, je opravdu na stiznost lekarske komore.
doplněno 20.06.17 15:43: liska- nebojte, umim cist. Reaguji na jeho vyjadreni, ze mel velmi podobny flek. Kazdy rozumny lekar by aspon udelal testy na borelii.
nikolev
hodnocení

Zkusím někde to svoje foto ještě dohledat, že bych ho sem dal, ale nevím kdy. Kdybyste věděla o nějaké alternativní léčbě, jak na to, tak kdyžtak dejte prosím vědět. Ale počítám, že se toho stejně nezbavím, ani přes antibiotika, ani přes alt. léčbu. Já jsem k tomu praktikovi šel s tím flekem až po 6 měsících, takže i když mě poslal slušně do prd... (že si myslí, že se o nic nejedná) , tak by to bylo stejně nejspíše k ničemu, jelikož když se to nepodchytí na začátku, prý, tak se dají jen už tlumit příznaky.. Zkusím to foto tedy najít, ale bude to až tak za 14 dní.

liska*

To není jeho flek, ale z internetu! Vždyť to sám napsal v úvodu.

iz*

To je sice pravda, ale také hned v úvodu popsal přístup svého lékaře. Ať by šlo o jakýkoliv problém, praktický lékař má vyslat na potřebná vyšetření a ne nad vším "mávnout rukou".

jabraka*
hodnocení

2x

Nešel bych k Urologovi,ale na Nefrologii.Půjde asi o zánět ledvin.Podobně jsem skončil před lety,dnes na selhání ledvin na Hemodialyse.

JB

liska*
hodnocení

2x

Hlavně změňte životosprávu. Nejen stravu, ale hlavně zařaďte pravidelný pohyb na vzduchu.Ve Vás všechno stagnuje.

cannabisman
hodnocení

1x

Doktor Vám nepomůže. Je pro něj výhodnější Vám předepsat nějaké léky na zklidnění, ale příčinu nemoci Vám neřekne a nevyléčí, jelikož každý uzdravený pacient = finanční ztráta. Na Vaše zdravotní problémy existuje naprosto skvělý lék. A to čistá (nejlépe pramenitá) voda. Denně píjte až 3 litry. Vyhněte se slazeným limonádám a ochuceným minerálkám. Vsadím se, že pokud se budete řídit touto radou, do pár týdnů až měsíce většina problémů zmizí.

vjvx
hodnocení

0x
Dělal vám obvodak i kompletní rozbor krve? Máte nárok každé 2 roky. Třeba u OZP taky od 30 let můžete jít každý rok na EKG. Já myslím, že byste pro začátek měl rozhodně zhubnout, na takovou váhu jste ještě moc mladý. A s urologem děláte dobře. Pokud vám tam nic nenajdou, vrátila bych se k obvodnimu a trvala na dalším vyšetření. (A nezapomeňte na to hubnutí.)
Taky zapremyslejte, jestli si na ruce v noci nějak nelezite, případně jestli nenosite těsné oblečení (kalhoty, ponožky, slipy), které by skrtilo dolní končetiny. Pijete dostatečně? Dobré je se co nejčastěji na chvilku projít, pokud pracujete v kanclu.
nikolev
hodnocení

Jo, s těma ponožkama, když jsem je povolil, to pak dalo pokoj, ale ty samé ponožky (nemyslím tím ty samé.:)), prostě značku a typ, nosím už cca 5 let, tak jsem se divil, že najednou začly nohy trochu otékat. Ale možná jsem přibral cca 10kg, tak třeba proto. Na EKG jsem byl před dvěma lety, to bylo OK. Jinak ještě jsem zapomněl dodat, že v listopadu 2014 jsem si našel na noze flek, vypadalo to jako takový nakreslený terč, průměr cca 3-4 cm, podle obrázků jsem si vyzjistil, že to vypadá jak na boreliosu. S tím jsem byl u tohoto praktika někdy v červnu 2015 (měl jsem z listopadu fotku, donesl jsem mu to na flashce), koukl na to a: "Já si nemyslím, že to je boreliosa." Tím to zvadlo. Jinak už tou dobou v červnu 2015, jsem začal poprvé cítit tu pravou ruku, pak to nějak po měsíci skončilo a vzpomnělo si to zase až teď nějak v březnu 2017. Jinak mě nic nebolí, oteklé klouby nikde nemám (kolena, loket atd.), jen občas ráno ta pravá ruka (po 10 minutách to zmizí a vzpomene si to zase až druhý den ráno), ale není to skoro vidět ani to nějak necítím, jídlo mi chutná.. Jen mě ještě začlo zlobit levé oko, cca půl roku nazpět (to jsem obvoďákovi radši neříkal, jinak už to vidí jako totální simulaci..), takové zamlženější vidění, ale po zamrkání či zaměření okem na nějaký bod, třeba na monitoru, to po čase na chvíli zmizí. V září jdu k očnímu, před týdnem jsem se objednával (čekací doby skvělé..). Počítám být to ta boreliosa, tak jsou snad příznaky větší.. Mám známého, ten má opuchlá kolena (klíště) a stále mu to cestuje mezi kotníky a koleny. U mě naštěstí nic. Tak nevím. Když jsem obvoďákovi tento rok říkal o té ruce a boreliose, tak jen říkal, že testy na boreliosu jsou zbytečné, jelikož už je to 2,5 roku od toho kousnutí (něčeho) a že by se to už projevilo..

nikolev
hodnocení

Kompletní rozbor krve mi dělal, ale radši si ten cukr změřím ještě sám.

pohanka*
hodnocení

0x

Zatím omezte výrazně sůl. Lupínky, tyčky, křupky a podobné pochutiny k televizi. I kdyby to nebyly ledviny, tak Vám to jenom prospěje.

Též se vyhněte sladkým limonádám, pijte čistou vodu s kapkou citronu.

Jezte hodně jahod a melouny, čerstvé okurky. Odvodňují a mají málo kalorií.

Kupte si též urologický čaj, a není tak špatný, nebojte se toho. Nabízejí se i pytlíčky, takže příprava je velmi snadná.

Ale urologa nebo nefrologa určitě neodkládejte a na vyšetření se dostavte.

nikolev
hodnocení

S lupínkama jsem tento rok skoncoval, od té doby, co do jednoho balení Strážnických brambůrek upadla Hobžovi(výrobce), celá slánka soli...(už mě nebavilo lupínky obírat od soli) Takže jsem s tím přestal tak úplně. Urologický čaj zase zkusím, ten nebude na škodu. Solení jsem celkově omezil. Přílohy jako brambory nesolím vůbec, bohatě to stačí smíchané s masem atd..

Změňte lékaře. Nebo si aspoň vyžádejte názor druhého.

martinaa*
hodnocení

0x
Zdravim. Ja bych okamzite zmenila lekare, to, co popisujete, je slendrian. Spravny praktik radeji posle na vyšetření, nez aby neco zanedbal.
Muze to byt od ledvin, cukrovka jiz take byla zminena. Mozna by opravdu pomohlo par kg shodit, slo by to?
nikolev
hodnocení

Budu muset shodit, hlavně se začít více hýbat. Upravit stravu. Z cukrovky mám pořádnej vítr. Dnes objednávám měřič cukru v krvi, udělám si testy sám, ať vím na čem jsem. pilulka.cz/... Je to investice něco přes 500Kč, takže pohoda. Mám doma diagnostické proužky, ty jsem zkoušel už před měsícem, dvěma, hned po ránu a cukry byly v moči OK, ale asi je třeba rovnou změřit cukr z krve, ať mám jistotu.

isteron
hodnocení

0x

Najlepšie kontrola aj u urológa. zápal moč. mechúra. A aj k nefrológovi - zápal obličiek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]