Nejste přihlášen/a.
Pěkný den S manželem se chystáme koupit kočárek pro mimi, které čekáme v září... Rádi bychom děti aspoň dvě, a tak bychom chtěli kočárek kvalitní. Jaká značka se osvědčila vám?
Dobrý den. Zkuste se zamyslet nad dalšími vlastnostmi či potřebami - jaké máte auto/možnost "ISOFIX", jestli kočárek dáte do bytu/domu, jestli jsou dvě děti "jisté"... případně finanční strop.
Já koupil google.cz/...
a tento se nám osvědčil na dvě děti, v dobrém stavu je uložen pro případnou potřebu někoho v rodině, jak bývá zvykem.. Přitom servis i po letech nebyl problém (kolo nebo ztracený šroubek)...
Někdo má raději značkové (lepší značky jsou až několika násobně dražší. Kolega měl kočárek, který byl přímo na jeho auto FIAT500 - kolíbka pro mimi se uzamkla do auta, pak se dala zase nasadit na "golfáč"...
Doporučím nafukovací velká kola (12") - menší či gumová bez duše jsou za trest v modrně upravených městech s kostkami nebo jinak rádoby historickou dlažbou.
Tohle máme celkem krátce za sebou. Záleží kde žijete a na Vašem životním stylu, jiný kočárek si kupujete pokud bydlíte na vesnici a jiný pokud nevytáhnete paty z města, jestli často cestujete autem,atd. Šel jsem do krámu s tím že za kočárek nedám víc jak 15.000 a nakonec to se vším tím kolem stálo asi 23.000!, máme Easywalker qtro. Dneska bych vzal asi opravdu nějaký levnější. Né že by byl kočárek špatný to rozhodně ne(jedinou nevýhodu je v tom že moc dobře nepruží,není houpací),ale moc s ním nejezdíme,je dobře skladný do auta - nikam moc ale necestujem,atd. Hlubokou korbu využijete půl roku ve Vašem případě máte dítě na zimu tak koukejte aby byla dostatečně velká,počítejte s fusakem a na jaře jdete stejně do sporťáku. Počítáme s tím také pro druhé dítě,ale kdo ho jednou po nás koupí bude hodně spokojenej.
Naše děti to odjezdily v relativně levném kočárku z druhé ruky. Ne proto, že bychom byli "sociálně slabí", ale připadlo by nám absurdní utratit za kočárek 10 nebo 20 tisíc. Posloužil úplně stejně jako každý jiný, na dětech se to nijak nepoodepsalo a okolí nás obdivovalo, kde se nám podařilo sehnat tak úžasné retro.
Spíš než na značce záleží na typu kočárku. Pro mě je dost podstatné, jak má řešená kola. Určitě chci nafukovací, co největší. Na ježdění po nákupních centrech kočár nemám. Jenže... čím větší kolo, zpravidla tím horší pohyblivost samotného kola směrem do stran. Takže sice mám obrovská super kola, kterými přejedu kamení a kořeny v lese, ale u každé zatáčky musím zatlačit na držadlo a kočár vytočit do strany, místo abych jen (u "městského" kočáru) vyvinula lehký tlak na držadlo a kočár sám zahnul.
Jinak po pravdě neznám kočár, který by nepřežil dvě děti. Možná ty nejlevnější šunty, s těmi nemám zkušenost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.