Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brigáda- neustálé připomínky

Od: kaktus123* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den

Šel jsem na srpen na brigádu do firmy která recykluje spotřebiče a plasty a já nevím co všechno.

Já tam dělám s kamarádem to že rozebíráme stará čerpadla z praček a uvnitř jsou takové cívky a z nich vyklepáváme kolikrát úplně zarezlé železné jádra.

Minulý týden jsme měli mistra který nás chválil za to že máme dohromady přes 100kg mědi a na osobu 80 ale když máme kolem tý stovky tak je to prej dobrý a tenhle týden máme zase jiného mistra jelikož nemáme střídačky a ten nám tvrdí že máme mít na osobu 150kg mědi a že to je podle nějakech tabulek nebo co, no já myslel že po něm něco hodim. Já tam makám až mi svaly hořej a i přesto nepřestávám a makám celejch 8 hodin, lítám pro čerpadla do pytle co nejrychlejc můžu a jemu se to ještě nebude líbit? A že si ani takhle na sebe neviděláme, ale peníze musíme dostat už jen za to že tam jsme ne?

Ono asi ty tabulky budou ale tamten mistr nám to třeba promíjel že chápe že se to nedá zvládnout co já vim.

Jak se mám bránit a hlavně čemu mám věřit?

Je mi teda 15 kdyby se někdo ptal.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

2x

Máte v ruce nějakou papírovou smlouvu, od kdy brigáda začíná a do kdy, pracovní dobu, mzdu atd?

Souhlas, že mladistvý by měl mít jiné podmínky a normy, než dospělý.

doplněno 09.08.17 16:13:

Berte to jako životní zkušenost. Do téhle práce již ne. Bude dobré, vážit si potom školy, snažit se o nejlepší výsledky, abyste byli s kamarádem dobře uplatitelní na trhu práce v budoucnosti a mohli pracovat na kvalifikovaných místech.

Každá práce má nějaké nevýhody, jak manuelní, kdy bolí celé tělo a ruce jsou rozervané, i ta psychická, kdy na člověka působí stres, napětí, nervy, nekvalitní spánek, či monotónní práce v montovnách, která působí na člověka zničujícím a devastujícím účinkem obého.

Práce proktologa, gynekologa, na onkologickém oddělení, lakýrníka, havíře, řidič v metru...povolání, která nesou nějaké zátěže a najdou se desítky dalších.

majsterjoe*
hodnocení

2x

Uvidíš co ti dnes ukáže za normy. Jinak to ber s klidem. Bude to tvá zkušenost a nějaké peníze za to budou.

Uvědom si, že někdy pro takové zaměstnavatele pracují lidé, co si vyskakovat nemůžou, peníze a práci potřebujou a nezbývá jim než mlčet. A toho takový zaměstnavatel využívá hlavně pro svůj prospěch. Držím palce ať to dobře dopadne. Třeba vás chce jen více namotivovat ale ve skutečnosti je s vaší práci spokojený. No uvidíš co ti dnes řekne.

hodnocení

1x

Tak ty "tabulky" chtějte vidět - a také se zajímejte o to, pro koho je norma 150 kg stanovena. Pravděpodobně pro dospělého zaměstnance, ne pro nezletilého kluka na brigádě.

kaktus123*
hodnocení

No on nám je taky dneska ukáže tak uvidím

iz*
hodnocení

1x

Je ti 15 let, právo tě asi ještě moc nezajímá, ale doporučila bych ti seznámit se se zákoníkem práce, který pravděpodobně budeš potřebovat po celý svůj profesní život.

Mzda, plat i odměna náleží za práci, nikoliv za to, že někdo někde je. U těch tabulek nejspíš půjde o normy, které je třeba plnit.

Jak dlouho tam s kamarádem pracujete? Jestli byl minulý týden na zapracování, mohl v době zapracování stačit nižší výkon. Po zapracování už mistr může požadovat plný výkon.

I podle mne by norma pro maldistvé měla být jiná než pro dospělé.

"...lítám pro čerpadla do pytle co nejrychlejc můžu a jemu se to ještě nebude líbit?" Na to má zaměstnavatel právo. Nešlo by si třeba pracoviště zorganizovat tak, abys nemusel lítat tak daleko? (Umístit pytel jinam, blíže?)

kaktus123*
hodnocení

Ten pytel blýzko je, ono to bude v tom že děláme tu nejhorší práci co tam je...

iz*

Jak dlouho tam ještě máš pracovat? Zkus myslet na to, co si za výdělek budeš moci pořídit → to by ti mohlo zbytek brigády zpříjemnit.

kaktus123*
hodnocení

Do konce měsíce

radajz*
hodnocení

0x

Chápu, že v tvým věku se asi nebudeš chtít s nikým dohadovat, ale slušně bych mu řekl, že děláte, jak nejlíp můžete, a že jeho kolega vás chválil a neříkal, že je nějaká norma udělat 150 kg.

kaktus123*
hodnocení

Když on tomu nevěří...

anonym0
hodnocení

0x

Ses tam na brigade, o nic moc ti nejde, tak se tam nestrhej. Ber to jako zkusenost. Nebo navrhni mistrovi at ti predvede tech 150kg, ze se to chces od nej naucit, aby jsi mohl plnit normy :) Klidne to muze bejt tak, ze mistr ma odmeny podle toho kolik se toho udela za jeho smenu, tak te honi.

blbl
hodnocení

0x

tak se zeptej toho hodnýho mistra,co máš dělat.V životě potkáš ještě hodně vlezdopr. a podobných.blbů

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]