Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám dlouhodobé problémy se spánkem. Již nepracuji a jsem v klidu. Nechci žádnou spánkovou laboratoř ani tablety. Užívám čajovou směs pro klidný spánek megafit ale učinek žádný. Jaký čaj si koupit bez předpisu v lékárni aby se mi problém zlepšil? Děkuji.
Dobrý den.
Víte,ono na každého člověka působí něco jiného.Lidé bývají čím dál více ve stresu,což je jeden z prvořadých aspektů nemožnosti spánku.
Další věcí může být nadváha,špatný životní styl.Přejídání se,obzvláště před spaním,málo čerstvého vzduchu - pokud nesportujete,tak alespoň zvolte procházky,stačí půl hodinky v podvečer.Obzvláště v tomto krásném,jarním období.
Poslechněte si kvalitní uklidňující hudbu,nebo zvolte meditaci.
Ona i duše chce být nakrmena.
-----
Co se týče čaje,zkuste Meduňku,ta je opravdu dobrá.
----
Meditaci máte zde :
Ještě probádejte toto :
V lékárně Neospan forte, bylinná směs v kapslích. Bez předpisu. Silnější a účinnější, než čaj. Po večeři si dát ještě tbl.hořčíku. Čokoládu ne, ta je budivá. Dnes je už možné koupit Melatonin v prodejně s výživovými doplňky, přes internet určitě. Někdo trpí nespavostí právě kvůli jeho nedostatku v těle. A také zkuste dýchání na počítání. Snad to nespletu.Když, tak mne někdo opravte Nádech 4s, zadržet dech 7, pomalý výdech 8. To zpomalení a pravidelné střídání je docela náročné, dá se nacvičit a většinou u toho usnete. Pak platí takové ty klasické rady, jako vyvětraná místnost, ideálně postel hlavou k severu, před spaním nejíst těžká jídla, nesportovat. Jeden radil číst si nudnou knihu, druhý, že nejlepší je sudoku...Ještě jedna poznámka. Někdo potřebuje osm hodin spánku. Starší většinou méně - 6 nebo jen 5.
Liška mně připomněla tzv.Jogínský dech.
Ten opravdu zabírá na 100%.
Liško,máte pravdu,je tomu tak.Metoda 4 - 7 -8.
Čaj třezalkový, prodávají lékárny. Je dobrý hlavně na zklidnění před spaním, právě "rozpumpovanost" ze dne bývá častý spací problém. Působí trochu jako prášek a spaní, tak opartrně se sílou nálevu (a nechodit na sluníčko). Další doporučení: co možná největší tma a stál stejný rituál před spaním, na minuty. Další uspávací byliny, vhodnné pro kombinaci s třezalkou tečkovanou: kozlík, chmel, levandule, meduňka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.