Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Červený pupínek

Od: nicol* odpovědí: 10 změna:

Táta má na hruďi červený pupínek, vypadá jako malá vystouplá plná piha. Nevíte co to je?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska*
hodnocení

2x

S největší pravděpodobností jde o hemangiom z drobných kožních cévek. Těch bude k stáru přibývat. Někdo na to trpí a má posetý celý trup jakoby rudými korálky. Nebolí, nebují, je to spíš estetickíá záležitost. Časem tečka víc ztmavne.. Souvisí to s kondicí jater, ale nijak to člověka neohrožuje. Jedině to dost teče, když se rozškrábne.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, je to červený pupínek, který zřejmě časem ztmavne a bude to hotová piha. Zdravím!

kepler*
hodnocení

0x

Bez makro fotky se to neurčí ani dermatolog. Může to být nová bradavička, nebo opozdilý projev akné, známý jako jebák.

iz*

Korektní dermatolog nebude nic posuzovat ani s "makro fotkou". Na zdravotní otázky existuje pouze jedna rozumná rada → místo snah a pokusů o "diagnózu přes internet" navštívit lékaře.

vncd
hodnocení

0x
Piha, bedar, tukový/mazovy nadorek, bradavicka, stipanec. Možná ještě něco dalšího.

hodnocení

0x

Asi vím, co máte na mysli. Něco, co vypadá jako červená čočka? Nikdo z nás nedokáže říci, co to je. Tohle musí vídět lékař, zvláště pak, když se to zvětšuje nebo mění barvu nebo to svědí. *hej* Táta to musí ukázat prvnímu doktorovi, jestli nechce absolvovat dlouhé čekací doby na kožním, který by byl nejlepší.

hodnocení

0x

Mám to také, ukazoval jsem to dermatoložce a odpověděla mi "Kolik vám je? Lepší už to nebude. (38)" Neřekla mi přímo, co to je nebo jsem to zapomněl, ale bylo to ok. Důležité je, že se to nezvětšuje ani nijak nemění a pokud chcete mít jistotu, tak od toho tu jsou lékaři.

Červený pupínek
aa*

takovyhle mrchy proste seskrabnu vydezinfikuji Septonexem a je to pryc

hodnocení

0x

Znám tato červená znamenka, táta jich mel několik a nikdy mu nedelaly problémy, dožil se přes devadesátku. Také jich pár mám.

babaloo
Na YouTube jsem viděla vypálení tohoto útvaru rozžhavenou hlavičkou špendlíku. Nic to není, mám to taky a nijak to neřeším. Pouze kdyby došlo k změně velikosti, barvy, svědilo to, no já nevím, co ještě, třeba to začalo štěkat, šla bych na kožní. Howgh.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]