Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak platit na dovolené

Od: palenka* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

jedeme na dovolenou do Rakouska a nedokážu vyhodnotit, jestli je pro mě výhodnější si vyměnit Kč za EUR (tady prodávají 1 EUR = 26,6 Kč) nebo platit kreditní kartou A karta od KB. Jakým kurzem (konkrétně) se přepočítávají platby touto kartou dnes?

Děkuji a přeji všem pěkný den

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

radajz*
hodnocení

4x

Já si vždycky koupím patřičnou měnu v nějakém rozumném množství, jako nouzovku (neberou karty, nefunguje terminál, ...) nebo pro případ, že mám v plánu někomu koupit suvenýr u stánkaře, kterej samozřejmě karty nebere. Jinak se snažím všechno platit kartou. Dnes je to nejbezpečnější, nejpohodlnější a zpravidla i nejvýhodnější způsob. Pokud totiž platíš v původní měně a přepočítává ti to až banka, tak tam bývá výhodnější kurz než ve směnárně.

hodnocení

2x

KB používá kurz "devizy prodej", aktuálně je 26.65. Pokud nemíníš utrácet v řádu tisíců eur, nemá smysl to řešit. Plať tak, jak jsi zvyklý a jak ti to vyhovuje (já preferuji vždy kartu).

palenka*
hodnocení

Děkuji za rychlou odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]