Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli je černá tečka na zubu zubní kaz? Je nutné ji vrtat?
Může to být zubní kaz nebo zubní pigment. Obojí může být kdekoliv na zubu. Ani jedno samo nezmizí, ale pigment se nemusí odstraňovat, pokud vám nevadí z estetického hlediska. Pokud je to opravdu jen tečka, tak byste případné vrtání ani neměl cítit. A vždy se snad dá říct o injekci, ne? Třeba můj zubař umrtvuje automaticky všechno, co se chystá dělat.
Pište si co chcete za rozumy, kdybych to nezažil na vlastní kůži, nebudu to psát, dirka jako zrnko máku, žádný pigment, to je všechno co k tomu můžu říct, uvidíte zítra .
Nevím. Sklovina sice má jistou obnovovací schopnost, ale že by se zacelila dírka tak velká, že je vidět pouhým okem, to si opravdu nedovedu představit.
Ta dírka tam je součást anatomie. Někdo jí má větší, někdo menší. Mám jí taky, zubařka mě jen upozorňuje, že se musí pořádně čistit. O kaz se nejedná.
Také jsem měl jednou na předním zubu tečku jako zrnko máku, šel jsem k doktorovi aby mi to spravil, říkal, že se to spraví samo a kdyby ne abych přišel.Tehdy jsem se divil, jak se může nějaká dirka v zubu sama zacelit a zacelila...
a zacelila se vám? já se právě že bojím protože zítra jdeme k zubařovi abych věděl jestli to bude vrtat.
na kolikatce zubu jste to měl?
Normálně v ploše zubu č.2 kousek od dásně.Je fakt, že zub když má kaz tak se udělá u dásně, nebo stoličky na třecí ploše.Tenhle kaz mi fakt nespravoval ani do něho nijak nešťoural a za dva měsíce byl pryč, nikdy jsem o tom nikde neslyšel, já jsem na zuby celkem lajdák, ale protože to byl jeden z předních zubů a dirka z venkovní strany tak jsem to nahlásil...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.