Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jízdné v MHD Brno

Od: tumafrantisek odpovědí: 6 změna:

Dobrý den!

Jedu během týdne do Brna a prosím o sdělení kolik mě bude stát jízdné v MHD.Je mi přes 70 let,

případně čím se musím prokazovat?! Děkuji za odpověď. Tůma

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bbbb
hodnocení

0x

Osoby starší 70 let mají přepravu zdarma ale prokazují se průkazem IDS JMK.

dpmb.cz/... V tomto odkazu najdete info které potřebujete + kontakt na informační kancelář kde vám lépe poradí pokud budete potřebovat.

nojo, v Brně to máme komplikované. Jeďte raději do Prahy, tam stačí občanka

jaroslavklasek
hodnocení

0x

Jedu na krátkou návštěvu Brna, asi 2 dny, je mi 74 a možná budu chtít použít ve městě MHD. Jakou si koupím jízdenku a za kolik. Děkuji za odpověď. Uvedené "přepravní řády" na různých vašich webech jsou nesrozumitelné, snad úmyslně?

Nevím, o kterých našich webech mluvíte, poraďte.cz nespadá pod Brněnský dopravní podnik. Doporučuji nehledat přepravní řády na různých webech, ale vždy na oficiálních stránkách. ZDE graficky ZDE rozepsané.

Co se týče placení:

Bezplatně se přepravují: v zónách 100 a 101 osoby starší 70 let (tj. včetně dne 70. narozenin), prokazují se průkazkou IDS JMK s bezplatným kupónem (tzn. musíte si vyřídit kartičku IDS JMK a k tomu "koupit"bezplatný kupon, budete potřebovat tuším fotku a cena kartičky je asi 50 Kč)

Bez kartičky a bezplatného kuponu si budete muset kupovat normální jízdenky.

111®
hodnocení

0x

jen tak mimochodem, vystavení průkazky je za 30,- , chce to fotku 3x4cm, okénka pro výdej jsou nedaleko hlavního nádraží i asi zastávku od autobusového. Hlavní je toho času téměř mimo provoz. Skončíte vlakem buď na Dolním nádr. nebo v Židenicích či Králově poli podle toho odkud jedete

svandovaludmil
hodnocení

0x

Je mi 70 let a chtěla bych vědět kolik budu platit v MHD od 1.dubna 2022, nebo jestli je to stále zdarma a jaký doklad potřebuji.

Děkuji

Švandová Ludmila

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]