Nejste přihlášen/a.
Byli jste na dovolené s cestovní kanceláří. Tedy jste měli kontakt na delegáta, se kterým jste mohli a měli řešit drobné i větší problémy. Takže tuto zvláštní stížnost a ještě zvláštnější požadavek na odlov medúz jste měla směrovat přímo na místě k příslušnému českému delegátovi.
Ano, setkání s medúzou je velmi nepříjemné. Na zážitek z jedné španělské pláže nevzpomínám ráda. Ale tehdy na pláži na jih od hotelu medúzy byly, na sever od hotelu nebyly. Hádejte, kam jsem se pak chodila koupat. Proč jste se nezeptali delegáta, na které z pláží medúzy nejsou?
Tyto dny jsem chodila s vnoučaty do místního bazénu. V jedné části je slaná voda. Trochu jsme se přičinili a vytvořili i veliké vlny. Bylo to moc príma, cena tak 50 Kč na osobu.
Než si budete oficiálně stěžovat, zamyslete se. Zavzpomínejte na slavnou budovatelskou píseň Poručíme větru, dešti. Neporučíme ničemu. Ani medúzám.
Měla jsem kolegyni, která měla nepředstaviotelnou smůlu několik let za sebou. Jeden rok kolem dokola hořelo, dým se valil přes hotely nad moře, ve dne v noci několik dní. Další rok byly medůzy, tak jak píšete. Další rok na moři prasknul tanker a ropa se valila na pláže. Nejenže se do vody vůbec nedalo vejít, ale byl nepředstavitelný smrad a obrovská horka k tomu, ve dne i v noci. A než dovolené u moře vzdala, někde na moři byla obrovská bouře a pláž zaplavily nějaké podivné, rozkládající se a páchnoucí řasy nebo rostliny nebo co to bylo. Nikdo je nestíhal odstraňovat a zápach zaplavil hotely a úplně včechno. Jo a mezi tím vším byl rok, kdy se málem vykadila z podoby. Vždycky změnila destinaci, ale prostě, "neměla psáno." Vypadá to jako historky z "Černé sanitky", ale opravdu se to, jedné, jediné paní stalo.
Reklamaci zkusit můžete, ale pochybuji, že uspějete. Výskyt medúz v letní sezóně je pouze relativně častý, víceméně náhodný a ne v celém Středozemním moři, ale pouze v některých pobřežních lokalitách. Že jste se ocitli zrovna v jedné z těch lokalit a zrovna v době výskytu medúz nemohla CK nijak ovlivnit a ani o tom nemusela vědět. Takže je mi líto a přeji hodně reklamačních úspěchů.
Jó, milá paní, to řešíte dost pozdě, na to jste se měla zeptat hned přímo vedení hotelu, tam byste dostala fundovanou odpověď. A pochybuji, že tam byl hotelový personál, který neměl co dělat (ve které zemi jste to vlastně byli?), ty by si mejitel jen pro jejich krásné oči neplatil. Nehledě na to, že odlov a likvidace medúz určitě nepatří do jejich pracovní náplně. Nevím, kde pracujete, ale kdybyste byla třeba úřednice, co byste řekla, kdyby vás zaměstnavatel poslal zametat před budovu jen proto, že si nějaký návštěvník vašeho úřadu stěžoval, že se mu nelíbí čistota toho chodníku
Promiňte, jestli se vám moje odpověď nelíbí, ale snažím se o objektivní pohled na věc.
Zdravím. Určitě je zbytečné takovou reklamaci podávát, CK s výskytem medůz nemůže mít absolutně nic společného a ručit za nic nemůže. Přijde mi to asi tak, jako když nám před léty na Sicíli bouchla Etna a všude byl popílek. Byli jsme s jednou cestovkou na Zakynthosu, vybrali jsme si hotel, který popsali jako velice klidný a komorní. Opak byl pravdou. 14 hodin denně od baru u bazénu šílená diskotéková hudba na plné pecky. Nebylo před tím úniku, protože hotelový areál byl malý. U bazénu, u moře, na pokoji, stále hlasité ducduc, které končilo po půlnoci. Tahle CK se honosila Kodexem International Quality, kterým se zavázala poskytnout klientům v případě nespokojenosti kompenzaci. Nic nedodrželi, přes sepsání stížnosti s delegátem na místě námi a ještě jednou českou rodinou a po návratu reklamaci do CK, nám napsali, že šetřením bylo zjištěno, že žádná hlasitá hudba tam nehrála a bylo. Vyhozené peníze, člověk otrávený a nemohl se dočkat, až pojede domů.Perfektně to funguje u německých CK jako Frankfurtská tabulka viz frankfurtskatabulka.cz/... Němci dostávají nejlepší pokoje, Češi vždy to horší, co by si Němcům ani netroufli nabídnout. Na řadě dovolených jsme měnili pokoj i 3x, než nám dali takový, který odpovídal nejen našim představám, ale například zaplacenému výhledu na moře.Kdyby naše cestovky poskytovaly kompenzace, tak se nedoplatí. Například v Egyptě před léty bylo úplně normální, že vás šoupli do jiného hotelu, dokonce i místo oblasti Makadi nám dali špinavou Hurgádu. K západním turistům by si to opravdu nedovolili. Čech musí vydržet všechno
Nebyli jsme CK. informováni o velkém výskytu žahavých meduz ve Sťředozemním moři v letní sezóně.
Neuvádíte konkrétní CK - ale snad každá uvádí v podmínkách/smlouvě něco v tom smyslu, že "závady, které by mohly být důvodem pozdější reklamace, je nutné neprodleně hlásit delegátovi". Hlásili jste? Máte o tom doklad? Nebo třeba fotografie? Svědectví ostatních účastníků?
kdyby z hotelového personálu vyčlenili skupinku těch, co tam nic nedělali
Jak víte, že nic nedělali? To, že se někdo "povaluje" přes den ještě neznamená, že například nevstává ve čtyři, aby měli hosté snídani.
Jinak mi to silně připomíná debatu o bakšiši - ale můžu se mýlit
Reklamace z duvodu meduz? WOW maras.
To muzu reklamovat i vlny na mori , nebo dokonce , ze vlny nejsou a ja je chcu...
Toto je fakt zbytecne. Priste jedte autem treba do italie , kdyz se vam na jednom miste nebude libit tak pojedete na druhe misto.
Svým způsobem máte pravdu, ale jinak mi to připomíná názor, že třeba pracovníci Čedoku v Brně v Nádražní ulici by měli ve volných chvílích sbírat odpadky v ulici... Jen si vzpomeňte, jak by jste křičela kdybyste měla v zaměstnání dělat něco jiného než máte... A možná jako první... Prostě se Vám dovolená nevydařila, je to smůla... Možná zjistíte, že v životě to není jen dovolená co se nevydaří... Ale zkuste reklamaci, třeba to vyjde!
V moři jsou medůzy a ježci a dokonce i ryby, s tím se prostě musí počítat. Znám jednoho co si stěžoval na ostré korály v Egyptě a na to, že on nemohl plavat v moři jelikož se ryb bál. Dcera sice ječela, že se potápí v rosolu a často se vynořovala s medůzou na masce ale k žádné větší újmně nedošlo. I mě žahla madůza a nebyla to žádná hrůza.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.