Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pobyt pro seniory 80+

Od: jarm® odpovědí: 20 změna:

Dobrý večer. Nemá někdo zkušenost s pobytem svých rodičů, kteří jsou ve věku 80 a 86 roků. Táta chodí špatně o holích, máma má také zdravotní problémy. Chtěla bych, aby alespoň někde na 4 dny ještě vyjeli a změnili prostředí. S plnou penzí, s lidmi okolo v nějakém areálu, případně blízko nějakého parku s krátkými trasami. Potřebují relaxaci a vidět jiné lidičky kolem sebe. Posedět v kavárničce, třeba jen posedět u hudby, třeba i nějaké lázně bez procedur, kde si zaplatili sami co by potřebovali. Západní Čechy nejsou vhodné, jsou ze střední Moravy a cesta tam by byla pro ně dlouhá. Poradíte?

doplněno 08.08.17 22:39:

V Luhačovicích byli před několika lety a bohužel, horkou krajinu mamka nemá ráda

doplněno 08.08.17 22:40:

.. horskou

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tiffany*
hodnocení

5x

Pobyt vidíte svýma očima, ale rodiče to vše již vidí jinak. Cestování pro lidi se zdravotními obtížemi je obtížné, prostě samotná cesta může být překážkou takového pobytu. Možná, kdybyste je tam odvezla Vy autem, ale jakoukoliv veřejnou dopravou je to velký problém. No a pobyt tam, kde nejsou zvyklí, je obtížný rovněž. Je rozdíl, když lidé jezdí na stejné místo delší dobu, přesně už vědí, co je tam čeká atd., ale jet na neznámé místo v tomto věku může přinést víc škody, než užitku. Jsou už prostě staří, resp. kdyby chtěli, pojedou sami. Takovým lidem je nejlíp u nich doma, resp. v jejich blízkém okolí, tam jim můžete pomoci zpříjemnit život, ale cestování pro ně už je příliš náročné, z mnoha důvodů.

eulalie*
hodnocení

3x

Dobrý den. A co Ostrožská Nová Ves? Jsou to lázně na Slovácku, hory vůkol žádné. Sousedka tam byla na léčebném pobytu a nemohla si to tam vynachválit.

sebod*
hodnocení

2x

Jarm. Mrkni na lázně Velichovky. Jsou to takové maličké lázně, ale co vím, tak lidé jsou tam spokojeni. Nebo potom Lázně Bělohrad. Také si chválí. I když ta vzdálenost z Moravy je asi také značná.

hodnocení

2x

Chtěla bych, aby alespoň někde na 4 dny ještě vyjeli a změnili prostředí.
Dovolte otázku - oni chtějí také? Jsem sice mladší, než vaši rodiče, ale ani tak by mě nenadchlo, kdyby děti rozhodly, že a co potřebuji.

Jinak moc pěkné jsou Lázně Vráž - sice také ne "za rohem", ale vaše požadavky by splňovaly.

e-lazne.eu/...

hodnocení

1x

Co Třeboň? Co Volary - velnes centrum s ubztováním?

lazne
hodnocení

1x

Horské lázně Karlova Studánka

liska*

Karlova Studánka je sice relax na duši a plíce, ale nemá dobré a cestičky, není v rovině, naopak, je náročná pro staré nemocné lidi.

kepler*
hodnocení

1x

Když střední Morava, pak bych doporučil Luhačovice. Je tam celkem klid, fajn lidi a krásné okolí i areál lázní.

pohanka*

Též doporučuji Luhačovice. Rovina, parky, pěkné stavby od architekta Jurkoviče, v altánku prodávali různé rukodělné výrobky /slivovici atd./. To bude rodičům vyhovovat.

hodnocení

1x

Měla jsem kdysi podobný nápad. Pro maminku, vdovu, jsem předběžně domluvila pobyt v jednom menším městě. Když jsem ji se svým nápadem seznámila, vůbec neměla radost, viděla jsem na ní úlek. A to jí bylo jen něco přes 70 let. Ale změnu prostředí po dlouholeté vyčerpávající péči o svou maminku nutně potřebovala, tak z toho nakonec bylo sousední město, cca 15 minut autobusem. Byl to takový kompromis. Takové "skorojakodoma". A podle jejího zájmu jsme vybraly penzion, kde chovají koně a je jízdárna. Už samozřejmě nejezdila, ale postávala u ohrad a "rozmlouvala" s kobylkami.

Další rozptýlení mimo domov, která se jí líbila, byly celodenní výlety s částí rodiny někam. Nejlepší "někam" bylo nepříliš daleko a pokud možno tam, kde už někdy byla a kde se jí dříve líbilo. Proto bych vám radila, abyste ty cca 4 uvažované dny také rozdělili do několika víkendových dnů a vydali se s rodiči na společný výlet. Dostanou se mimo domov, ale budou se cítit mnohem bezpečnější.

hodnocení

Ano, táta projevil přání ještě se někam podívat a změnit chvíli prostředí. My bychom je tam zavezli a v okruhu cca 20km si našli také ubytování a jezdili bychom do okolí. V žádném případě nechci z vlastního přání je "někam" poslat. Spíš jsem byla já udivená, že se o tom zmínili. V září budou spolu 61 roků, tak možná to chtějí tak oslavit. Jinak jezdíme s nimi často na krátké výlety, táta má v autě průkazku a může vjet skoro kamkoliv, tak to využíváme, ať nemusí daleko chodit.

Jsme s nimi celé dny - bydlíme v jednom domě a asi potřebují chvíli si to užít - asi

jak*

Taky o tom přemýšlím, někam jet, peníze nejsou problém, ale to je těžké, všude schody, jen vstup do hotelu plno schodů, jela bych i do lázní do Madarska, tam autobusem, ale zase daleká cesta sedí se, to se pak zase nepostavíte, a léčite se z cesty. Všude lehátka, ty jsou moc nízká, z těch se nezvednu, ležet na zemi už vůbec ne, máme to těžký.

lazne

jak - nevzdávejte cestování (bude hůř). Zatím hledáte důvody proč sedět doma. Hotel se dá vybrat bezbarierový bez schodů. Nemusíte xxx km do Maďarska do termálů, stačí Slovensko. I když termály v Maďarsku jsou i hned za hranicemi. Lehátka jsou nízká - jistě nepojedete sama, někdo vám pomůže. Nakonec již teď můžete doma trénovat jak vstávat z nižší pozice. Tolik vozičkářů jezdí do termálů a vy jste na tom lépe. Nehledejte důvody proč to nejde, ale přemýšlejte jak to udělat, aby to šlo.

jak*

Nejsem na tom líp než vozíčkář, co krok to velká bolest, vozík nemám a ani nikoho kdo by ho vezl.

hodnocení

jak:

kdo nezestárne a nemá bolesti, tak to nepochopí. Táta nemá vozík, má polyneuropatii dolních končetin, má nateklou nohu po embolii a artrozu, kterou nechtějí lékaři vzhledem k věku operovat. Také - chůze s bolestmi.

hahanaj*
hodnocení

0x

A oni se vám zmiňovali, že by chtěli někam vyrazit-nebo si jen vy myslíte,že by jim to prospělo. No nevím v jejich věku ...měla byste se spíš řídit tím co oni preferují .Zda domácí pohodlí a zajít si posedět někam v místě bydliště třeba i s vámi. A nebo někam cestovat.

fialka*
hodnocení

0x

Také mě napadlo lázně Ostrožská nebo i Kostelec u Zlína. Možná zkusit nějaký lepší penzion v okolí jejich bydliště, dnes je

víc možností vč. masáží, nějaké vodoléčby apod. Podívejte se podle bydliště na internetu a recence k tomu

hodnocení

0x

Podebrady, je tam rovina a hezké procházky

hodnocení

Děkuji všem za tipy, už se dívám po různých, vámi navrnutých místech, snad to vyjde. jarm.

hodnocení

0x

Výborné jsou Luhačovice,jezdíme , já také seniorka s tetou 79 letou do hotelu Raduň ,je to takový rodinný hotel s velmi příjemnými vstřícnými majiteli a personálem. kategorie hotýlku 4 ++++ ,welness a cokoliv si budete přát . Mimo sezonu to není drahé. Rodičům by se to určitě líbilo,je to funkcionalistická vila z 1.republiky a vše je tomu tam podřízeno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]