Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
rád bych se zeptal na názor moudrých lidí tady na poradně.
Je mi 24, za rok dokončím Bc. na VŠ v Brně, obor IT (programátor).
V Brně mě nic moc nedrží. Mám možnost se teoreticky přestěhovat i do zahraničí.
Rád bych se zeptal, jestli má podle vás smysl se v dnešní době stěhovat do větších měst za lepší životní úrovní. Ať už do Prahy, nebo někam do zahraničí (ovládám angličtinu na úrovni ~ C1).
Můj nápad byl takový:
Dokončit Bc. na VUT v Brně. Poté se přestěhovat do Prahy a na dva roky full-time pracovat, abych se aklimatizoval do produkčního prostředí. Po dvou letech bych nastoupil na ČVUT (kombinované studium), kde bych si dodělal Ing. (další 2 roky). U toho bych pokračoval v práci na part-time.
Vidím v tom určité výhody:
– Lepší platové podmínky
– Praha je krásná a líbí se mi více než Brno
– Více pracovních nabídek
Ale samozřejmě i nevýhody:
– Dražší bydlení
– Praha je sice krásná, ale pokud člověk nebydlí v periferii, tak i přelidněná a rušná
Zdravím, rozhodně bych si nenechával pauzu po dokončení Bc, určitě pokračujte ve studiu, aby jste toho ing měl. To vám už nikdo neveme, ale na vracení se do školy už nemusí dojít. Nsledně bych ty školy využil pro práci pro zahraniční firmu, kde by jste využil jazyk i vědomosti. Myslím si, že při vycestování, by jste musel být skutečný odborník v profesi, že by jste to využil tam. Jinak budete dělat podřadnější práce, ale za plat zdejších průměrných vysokoškoláků.
Ahoj,
jestli chceš odstartovat kariéru zvol Los Angeles a rozhodni se svůj život vést v deníčku na YouTube. Získáš tím mnoho kamarádů! Jinak chceš-li zůstat v Evropě tak doporučuji Německo, Velkou Británii nebo Francii.
Pokud by jsi chtěl zvolit Prahu tak můžeš i třeba Praha - Milíčov, Praha - Pitkovice sice ok 3.500.000 korun za byt 2+kk dáš, ale jsi blízko na metro Háje a do 15 minut v centru na Václaváku.
Ano, Marku, hlavní je pokračovat ve studiu, otázka bydlení (zřejmě s ohledem na kvalitu života) je až sekundární... někdo je spokojen in a big city, někomu stačí louka, les... Mimochodem, C1 je dosti vysoká úroveň, pokud byste šel směrem "přes angličtinu", vidím Vaše šance jako poměrně slušné...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.