Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podnikání doma - příprava, rozvoz jídel

Od: marcezi odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám dotaz, co obnáší podnikání doma, jednalo by se o přípravu hot. tepl. jídel. menu pro důchodce a lidi, kteří žiji sami + jejich rozvoz v místě bydliště zdarma. Co k tomu potřebuji?A a zda je toto možné. Předem moc děkuji Marcela

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

papene*
hodnocení

0x

Tady je rozepsáno krok za krokem.Snad to pomůže.

jakpodnikat.cz/...

dusatka*
hodnocení

0x

Nejhorší bude asi splnit hygienické normy: www.haccp.estrank/...

Ovšem odpověď na Vaši otázku je dost složitá, obvykle se vypracovává jako podnikatelský záměr o několika desítkách stran...

petr123*

Přesně tak, zahájení podnikání obecně není problém, ale tady půjde spíš o plnění hygieny a to asi bude doma problém zajistit :(

hodnocení

0x

Též si myslím,že v domácích podmínkách Vám to hygiena nepovolí, musela byste do toho hodně investovat.Ale je to dobrý nápad, klidně bych do toho také šla, ale u nás překonat Ty nesmyslné zákony...Jedině se domluvit sama s pár důchodci,a rozjet to jen jako výpomoc jim...

lidus*
hodnocení

0x

Nápad dobrý ale neumíte si představit co to obnáší.hygienické normy jen těžko zvládnete. např. jedna místnost na syrové maso, jedna na vařené, vejce zvláštní místnost, chladící boxy. Nádobí-nože, prkýnka na syrové, další na vařené a td...zkuste si udělat kalkulaci cen a zjistíte, že se vám to nevyplatí. Zeptám se, znáte hodně důchodců co by chtěli tato jídla? V místě kde máme chalupu vařilo bývalé JZD a rozváželo důchodcům-cena 35Kč, soboty a neděle 50,zájem nic moc a tak službu zrušili.Ptala jsem se 80ti letého dědy proč si jídlo nebere-odpověď blázníš, je to moc peněz a říkali ti co brali, že někdy je to slané a mastné ...

papene*

*nevi*Člověk se každýmu nezavděčí.

Problém je taky v tom, že člověk má třeba chuť na uzené a ono je dnes kuře. Tak jo, zítra bude čočka s uzeným - ale člověk má už chuť na rybu... a pak vypadá nevděčně. Zažila jsem to s tatínkem, když už nechodil ven a byl odkázaný na to, co maminka koupila. Vždycky měl chuť na něco jiného než co bylo doma. Maminka se zlobívala, ale když jsem se nad tím zamyslela, je to fakt těžké. Já si dojdu kdy chci kam chci a koupím si to, na co mám momentálně chuť. Kdyby mi to někdo donesl až zítra, nevím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]