Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, bohužel řešíme smutnu věc - zařizujeme pohřeb mého otce. Na hřbitobě máme zděný hrob, kam se bude pohřbívat. Na hrobu je žulová deska. Hřbitov spravují technické služby. Bohužel v pátek odpoledne už jsme osobně nikoho nezastihli, pouze jsme se dovolali na telefon nějaké pracovnici - máme přijít zítra ráno. Do telefonu nám ale sdělila, že si máme na posun žulové desky sjednat kameníka, že hrobař to dělat nemůže. Tak jsme z toho překvapeni. Mysleli jsme, že toto zajistí hrobař. Ani nevíme, jestli se dá ten nějaký kameník sehnat tak rychle, když pohřeb bude ve středu. Ta deska tam není nějak připevněná je tam jen položená, ale asi bude těžká. Máte s tím někdo zkušenost?
To vám udělá kameník. Ale - aspoň tady u nás - u technických služeb se musí vyžádat povolení, kde je přesně napsáno, co, kdo a kdy bude na hrobě předělávat - i odkrytí desky. Takže byste se měli domluvit nejdřív s kameníkem, kdy bude mít čas, a pak jít pro povolení do technických služeb.
Pohřební služba zajistila obřad, a byla jsem si tam potom vyzvednout urnu.
Pohřební služba to může jen zajistit tím, že má ,,úzké vztahy´´ s kameníky. Ale nevím o případu, že by zaměstnanci pohř. služby tahali šutr, nebo kopali hrob
Pohřeb - jako obřad? Jestli bude ve středu, tak než dostanete urnu a než si dojednáte uložení, tak je mezitím dost času.
Někdo pohřbívá do měsíce, do dvou, a u nás jsme mamku pohřbívali až po roce, společně s manželem, který zemřel za rok po ní. Dřív ji nechtěl od sebe dát, pořád říkal, nechte mi ji tady /tu urnu/.
Překvapuje mě, že víte, že pohřeb bude ve středu, ale zřejmě jste ještě nejednali s pohřební službou. Pohřební služba by měla zajistit úplně vše, tedy i kameníka.
Vyřizovala jsem maminčin pohřeb koncem roku 2014. Den a hodinu jsem mohla nechat napsat na parte až tehdy, kdy to pohřební službě odsouhlasili farář a hrobař.
Pohřebních služeb je v každém regionu mnoho, předhánějí se v nabídkách, proto nevěřím, že by vám kameníka nekontaktovali sami. V nejhorším případě vám na něj dají telefonický kontakt. Ale pokud odsouhlasili středeční pohřeb, tak by byl jejich problém, kdyby do středy kameníka nesehnali.
A ještě doplním, že třeba na bráně našeho hřbitova jsou dvě tabulky s kontakty na kameníky z nejbližšího okolí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.