Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sám na dva dny do Chorvatska

Od: miroslav2 odpovědí: 9 změna:

Zdravím Vás,

měl bych dotaz ohledně bydlení v Chorvatsku. Chtěl bych si udělat sám výlet na motorce na otočku k moři někam v okruhu Pule, ale díky dálce apod. budu potřebovat někde ulehnout - jaká by byla nejlepší možnost na jednu noc někde u moře ulehnout tak, abych nemusel řešit věci jako domluvu apod - prostě dojedu, tady máš peníze a čau.

Původně jsem chtěl jet do kempu jenže co jsem hledal tak většinou to je na víc dnů. A apartmány jsou pro 2 a více.

Moje představa je přijet v sobotu v 8 hodin ráno, "někam uložit věci" a jít se do večera vyvalit někam na pláž, potom se jít vyspat, další den ještě do oběda k pláži a potom zpátky do ČR.

Původně jsem to měl vymyslené že bych to jel v 1 den - vyjedů v pátek večer, dojedu v sobotu ráno, do večera budu na pláži a potom pojedu směr ČR - nevýhoda skrz spánek a taky uložení věcí.

Za každou radu budu moc vděčný.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

2x
Loňská Istrie, kousek nad Pulou. Příjezd na blind, 2 hodiny ptaní, jediné ubytování ve městě přes agenturu apartmán pro 4 za sice slušných 80, ale kilometr vzdušnou čarou od moře, platba na týden předem. Nebo jiné, ale ve vesnici 5 km od moře. Sobota je horší v tom, že se mění turnus a nemusíte sehnat na jednu noc, protože budou doufat, že pronajmou na týden.
Nechci vás strašit, ale mám takovou zkušenost. Možná seženete hned, možná po chvíli s kompromisem, možná budete ztrácet velmi vzácný čas hledáním. Vy máte výhodu, že s motorkou můžete vyjet i k vzdálenější pláži, nebo zaplatíte víc za nocleh, na jeden den vám to nebude líto.
Poradil bych Slovinsko, je o trochu blíž, žádná nečekaná fronta na hranicích. Spát můžete klidně už někde před Nanosem nebo v údolí Vipavy a k moři mezi Koperem a Piranem si udělat celodenní výlet. V neděli byste ještě stihl třeba Skočjanskou jeskyni nebo jiné lákadlo.
Nebo se zdržte o den dva déle.
doplněno 02.08.17 21:08: Pane Miroslave, já mám zkušenost, že v nejhorším případě už jen kousek od moře si ubytování seženete o mnoho lépe. Spousta lidí cestuje dva dny a spí po cestě a nemá problém. Zastavte se, zeptejte se kolemjdoucích nebo v prodejně a oni už mají známé.
Nebo si sedněte, najděte kontakt na turistické agentury přímo v konkrétním městě a napište mail. Oni odpoví. Nevýhoda je, že nemůžete změnit po cestě plán.
Já bych zkusil i to Slovinsko, tam můžete s trochou štěstí dojet v pátek večer, sobotu strávit u moře a přespat i ze soboty na neděli.

kaja*
hodnocení

1x

Tak podívat se na booking, tam seženeš ubytování na 1 noc ;)

hodnocení

1x

V Chorvatsku seženeš nocleh na jednu noc naprosto bez problémů a nemusíš se starat předem. Kor když tam přijedeš ráno/dopoledne a nebude tě tlačit čas. Takže klidně jeď "na blind", nemusíš se ničeho bát.

svatoslav
hodnocení

0x

Hlavně bacha na únavu z cesty, nepřepínat síly a mít dostatek času pro odpočinek...

hodnocení

0x

Kdyžtak, se můžete zeptat na "Informace|", tomu rozumí a tam Vám nocleh doporučí. Jedna noc je dražší, chtělo by to alespoň 2.

miroslav2
hodnocení

0x

Opravdu moc děkuji za odpovědi - takové rady se opravdu těžko shání.

To ubytování volím kvůli jedinému důvodu a to je vyspat se před odjezdem zpátky do ČR.

Déle nedostanu dovolenou v práci ( už jsem si ji vybral na marodění místo neschopenky ).

Jet a spoléhat, že něco najdu to opravdu nedokážu - jak se znám začal bych stresovat a kdoví jak by to ještě dopadlo.

na bookingu jsem se dneska díval celý den a ta nabídka je naprosto nulová.

kolega mi doporučil že si mám zajet do kempu - ale jak jsem hledal, tak na 1 noc nepronajímají místo - teda co mají většinou napsané na stránkách - máte taky tu zkušenost nebo mě někde na 1 noc ( 2 dny ) ubytujou za rozumnou cenu.

sebod*

Miroslave, já bych to tak zle neviděla. My jezdíme s větším autem, kde je možnost se tak trošku vyspat. Ale je nás mnoho :-D. Nemáme žádný plán cesty, prostě jedeme a kde se líbí, zastavíme. Zatím jsme neměli nikdy problém sehnat místo na přespání ( v soukromí), ani v kempu na jednu noc.

hodnocení

0x

Na motorce staci s celtou a vyspis se kdekoliv. Moto nechavat pres noc samotne je stejne naprd. Kempy na jednu noc nejsou problem. V krajni nouzi lze ze zkusenosti spat i na delicim pasu na dalnici.

To Slovinsko fakt není špatný tip když ti jde jen o to naložit se do slané vody. Vyhrabat se do kopců a tunelů Jurských Alp je pak vážně půl dne navíc. Uvidíš hezká údolí a můžeš pár hodin prožít s Vinetuem na Plitvických jezerech ale k moři v Chorvatsku je to za tunelama , když nesjedeš na prvním sjezdu z dálnice míle a míle. Bát se, že neseženeš nocleh je ale úplná blbost. Když tě neubytuje první člověk kterého se zeptáš, dovede té k sousedovi a určitě se vyplatí tvářit se,že se ti cena zdá vysoká. Oni sice mají smlouvu se " Sobe " úřadem ale k kvůli jedné noci si hlavu dělat nebudou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]