Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bankovní převod dnes?

Od: hankas® odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

potřebuji poslat peníze dnes,aby tam byly dnes,přes interbanking. Je to možné,nebo musím zadat zítřejší datum?

Děkuji

doplněno 02.08.17 10:23:

Někde jsem slyšela, že v ten samý den to nejde,ale až následující den.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Lze expres platbu, ale spíš napište, z jaké banky posíláte a do jaké. Např. ze spořky by v mnohých bankách byla platba ještě dnes.

Ty poplatky jsou vysoké, koukněte finparada.cz/...

sebod*
hodnocení

0x

Hankas. Donívám se, že když má příjemce jinou banku, tak nemusí platbu obdržet dnes. Jinak já mám KB a to, co posílám do KB tak tam je ihned.

hodnocení

Ono jde taky o to,jestli to vůbec tak lze zadat :)

hodnocení

0x

Ty můžeš ovlivnit a nastavit pouze datum odeslání peněz z tvojí banky. To znamená, že když zadáš dnešní datum tak ty peníze dneska odejdou z tvého účtu. Záleží taky na tom, kdy ten příkaz k převodu peněz zadáš. Večer už většinou internetové bankovnictví nedovolí zadat dnešní den, ale musíš vybrat následující den.

Druhou věc kterou už neovlivníš, to je jak dlouho bude banka potřebovat na převod peněz na účet příjemce. Pokud má příjemce peněz účet u stejné banky, tak dostane peníze ještě ten den. Pokud je to do jiné banky, tak může převod trvat klidně 1 až 2 dny.

Takže na to aby tam peníze přišly dnes sis vzpoměla pozdě.

Pro přesné informace můžeš zavolat do tvojí banky.

hodnocení

Pozdě jsem si nevzpomněla, jen se ptám :) Děkuji :)

hodnocení

0x

Jsem u Č.S. a také jsem chtěla jednou poslat platbu expres. Je tam pro tento účel tlačítko, ale když jsem ho stiskla, tak se mi objevilo že to nejde. Asi to funguje pouze do určité hodiny. A hlavně, tato služba není zadarmo, platí se poplatky. Když ale jenom změníte datum, tak to nemá žádný vliv na rychlost transakce. Nejlepší je dojít s hotovostí ke kterémukoliv bankomatu a vložit hotové peníze přímo na požadovaný účet. V tom případě to má dotyčný ihned na svém účtě.

doplněno 02.08.17 19:31:

Sama jsem to nedělala, ale posílal mi takhle z Prahy peníze můj syn. Vzpoměla jsem si na to, protože jsme to také řešili jak poslat rychle peníze. Zeptám se, jestli nezapomenu.

alkon*

suzymon: Jak jde vkládat hotovost do kteréhokoliv bankomatu? Existují nějaké vkladové bankomaty, ale v těch se já nevyznám, ale předpokládám, že tam jde vložit peníze v hotovosti asi pouze na vlastní účet ke kterému je karta vydána.

Nemohu mluvit za včechny bankomaty, jsem přesvědčen, ýe každý bankomat hotovost brát neumí, ale náš bankomat ČS nabízí možnot uložit na jinž účet než ten můj. Ovšem nikdy jsem ji nepoužil a taj nevím. zda to jde i do jiné banky; To, co píše alkon, zní plausibilně.

alkon*

Každý bankomat hotovost nepřijímá. Musí to být tzv. vkladový bankomat nebo jinak se tomu také říká vkladomat, ale těch není příliš mnoho. Jsou tam ale různé omezení a až tak jednoduché jak se nám to tu snaží nabulikovat suzymon to asi nebude s tím vložením peněz na požadovaný účet v kterékoliv bance.

hodnocení

0x

Mezi některými bankami se vám to povede poslat a ještě stejný den jsou připsány, ale to záleží která banka to je. V ČSOB mám vyzkoušeno, že jsou připsány peníze i v zahraničí do hodiny u sl.ČSOB. Když ráno zadám platbu, tak u 3 jiných bank jsou peníze připsány ještě ten den, u další až druhý den ráno.

alkon*
hodnocení

0x

Pokud nám tazatelka neprozradi z jaké banky do které chce ty peníze poslat tak asi těžko zde dostane nějakou konkrétní odpověď. Ono to je jak kde a mezi kterými bankami a také kdy (v kolik hodin) se příkaz zadá. V každé bance je to asi trochu jinak, ale čím pozdějí ten příkaz poda tak tím je menší šance, že ty peníze na cílový účet v jiné bance dorazí ještě dnes. Příkaz jde samozřejmě podat s dnešním datem splatnosti, ale některé banky to mají omezené, že to jde pouze do určité hodiny. Není ale snad problém to zkusit v IB s dnešním datumem splatnosti zadat a buď to systém přijme bez problémů nebo odmítne pokud už to nebude možné. Jinak banky naji na převody mezi bankami zákonem stanovený limit D+1, tj., že peníze by měly na cílový účet dorazit nejpozději do následujícího pracovního dne po dní splatnosti.

hnipirdo*
hodnocení

0x

Má banka Moneta odesílá peníze ještě dnes, ale pouze příkaz podaný do 12 hodin. Jinak tam je také expres, ale za příkaz přes tuto možnost si strhávají neskutečných 160 korun. Jinak převody peněz mezi účty stejné banky se převedou ještě v den zadání příkazu... je tu jedno ale, a to je, že v pátek zadaný příkaz jiné bance obrží příjemce až v pondělí.

Z mé praxe.

kaja*
hodnocení

0x

Zde je vše řečeno ;)

finance.idnes.cz/...

danys*
hodnocení

0x

Mám Airbank, když odešlu zhruba do 12 hodin, na účtě v jiné bance jsou peníze ten den na večeru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]