Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám otázku, pracuji v jedné firmě s nepřetržitým provozem a v jeden určitý den (neděle) bude firma odstavena od el. energie a nebude možné vykonávat žádnou práci. Zaměstnavatel po nás v tento den chce, abychom si vzali dovolenou nebo tak zvané klouzavé volno. Má na tento postup právo, neměl by spíš postupovat dle zákoníku práce § 207 o překážce na straně zaměstnavatele?
Čerpání dovolené i náhradního (či klouzavého) volna určuje zaměstnavatel. Musí Vás s tím ale seznámit minimálně 14 dnů předem. Pokud by to bylo v kratším termínu, mělo by jít o překážku v práci na straně zaměstnavatele.
Praxe některých zaměstnavatelů, kterou zmiňuje Satam, není v pořádku.
do neplaceného volna nás nenutí, to si myslím, že už je za hranou zákona.
já si právě taky nechci plácat dovolenou na to, že je mu nejde proud
že vy nechcete je váš problém..jak je psáno výše...má právo vám dovolenou nařidit..stejně tak jako si najde zákonný důvod vás popř. propustit když se vám něco nebud líbit...já bych si to teda naddělal...také nemám rád když mi někdo do toho kecá
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.