Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zemřela mi maminka - co teď?

Od: jarolimovaanna odpovědí: 6 změna:
Bohužel nevím kde se zeptat. V nemocnici mi řekli, že se nemusím o nic starat, ale nechce se mi tomu věřit a ráda bych věděla, co po smrti mě maminky dělat? Jak bude probíhat dědické řízení? Mám něco nahlásit někde? Penzijko, spořící účet?
Odhlásit důchod atp? Nájemní bydlení ve státním bytě mám řešit jak?
Sesypalo se to na mě, že nevím kudy kam, druhá dcera s mamkou vůbec v kontaktu nebyla :(

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jako první je třeba zařídit pohřeb, takže na pohřební službu a tam už budou vědět co a jak.
Notář se ozve sám.
sebod*

Já doplním Jenyka. Pohřební služba zařídí zrušení OP apod. Tím pádem bude úmrtí nahlášeno notáři, který se Vám ozve a vyřídí pozůstalost.

hodnocení

0x

Tady pročtěte odkazy, co bude potřeba pohrebiste.cz/...

finance.idnes.cz/...

upřímnou soustrast..

nikdo*
hodnocení

0x

Upřímnou soustrast. Jednu z věcí, které je dobré udělat, je oznámit smrt maminčiným lékařům, obvoďákovi, zubaři, gynekologovi, diabetologovi, podle toho, kam maminka chodila. Náš obvoďák byl rád, že jsem mu to řekl, prý se to většinou dozví až po delší době, zpětně ze zdr. pojišťovny.

cicky
hodnocení

0x

Většinu odpovědí naleznete zde : pohreb.cz/...

hodnocení

0x

Třeba Vám bude užitečná některá rada: dlouhacesta.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]