Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, uvažuji o tom, že bych jela na hudební seminář, kde nabízejí jako možnost ubytování spaní na matracích v pastoračním centru. Neví někdo, co si vlastně mám představit pod pojmem pastorační centrum?
Děkuji.
Zřejmě někde na faře, popř. v budově, kde se provádějí akce pro farníky a mládež ve farnosti.
Bene, tak to nevím, kde jste vzal tyto informace. (Já bych dokonce řekla, že to, co jste napsal je nesmysl srovnatelný s tématem Vámi kritizované Pohanky.)
S pastoračními centry mám bohaté zkušenosti, pracovala jsem v nich - ubytování není žádný hotel, ale rozhodně je tam přiměřeně čisto. A žádné agitace se tam rozhodně neprovádějí - asi tak.
Asi záleží, co si kdo představuje pod slovem herberk. Já mám ten výraz spojený především s historickými útulky pro vandrovníky (a s nepořádkem, který tam po těchto občanech zůstával). Samozřejmě, když se někde spí na matracích, dá se předpokládat, že nebude mít každý zvláštní pokoj.
Dobrý den, pastorační centrum je taková obdoba dřívějších agitačních středisek a to ubytování bude na úrovni dřívějšího herberku (tedy, opak luxusu) - a to Vás zřejmě zajímá více. Zdravím!
ildika - nemíte si všechno brát osobně. Tazatelka bude prostě spát na matraci v místnosti, kde bude celá řada jiných lidí. O nečistotě jsem nic nepsal.
ildika - v doplnění mně vypadlo písmenko s - mělo tam býr nesmíte. JInak, neotírám se o katolickou církev (což by Vám jistě vadilo). ale měl to být příměr (dle Vaší prudké reakce zřejmě nepovedený). Herberk si představuji jako dnešní turistickou ubytovnu (společné ubytování), ale relativně čistou. Tazatelka jede na hudební seminář a v tom centru bude asi jen přespávat. ČInnost pastoračního centra pro ní není primárně podstatná,. To je celé.
V historických knihách, které jsem četla, jsem se setkala s tím, že herberk byla noclehárna /nocleh/ pro poutníky. Ti šli třeba na Svatou Horu, do Vambeřic apod. No a protože spalo velké množství lidí pohromadě, byl to mnohdy chaos. Ne snad nepořádek, nečistota, ale prostě každý hned nenašel, co hledal...
Babička nám často říkávala: vy tady ale máte herberk. To je právě z těch noclehů. Nebyli jsme v nečistotě, nepořádku, ale hned jsme pokaždé všechno nenašli. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.