Nejste přihlášen/a.
"Jedeme na Lipno" je všeobjímající pojem. Údolní nádrž Lipno má na délku téměř 30 km. Předpokládám, že cílem Vaší cesty je obec Lipno nad Vltavou. Od zadu: Přímo v Lipně je Coop, slušně zaplněný a poměrně velký, hlady neumřete. S památkami toho mnoho neužijete, alespoň ne přímo v obci. Určitě nevynechte Stezku korunami stromů, dolů se dá půjčit koloběžka. Jinak je tam lanové centrum, trampolíny a určitě spousta dalších taháků na prachy. K těm památkám. Pokud mne paměť neklame, nejbližší klasická památka je Vítkův Hrádek, ale leží na jižním břehu, tedy trochu z ruky.
P.S.: Co budou dělat ti patnáctiletí v tom baru?
Pokud jedete i za kulturou, tak za návštěvu stojí Vyšebrodský klášter. Hezká je procházka podle Vltavy kolem čertovy stěny.
Procházka kolem Čertovy stěny: Po levým břehu? Procházka hezká, ale výhled (odspoda na Č.s.) nestojí za nic, je to celý zarostlý. Z pravýho břehu dolů je to jiný kafe, výhled pěknej, ale procházka po asfaltě. Proč to píšu? Matně si pamatuju, jak jsme před 25 lety brali Čertovu stěnu po balvanech zdola nahoru (dneska hrdelní zločin) a nemůžu si vpomenout, jestli s přístupem z levýho břehu s překonáním vodního toku nebo po pravým břehu bez brodění a skákání po kamenech. V každým případě jsem žádnou pravobřežní spodní přístupovou cestu vloni nenašel .
V samotném Lipně je draho ve srovnání s jinou pohraniční obcí třeba na severu ČR. To už je holandská rekreační zóna. Byla jsem v březnu v tom kraji, tak jsem si na Lipno zajela na skok vystoupat na Stezku v korunách.Na tu jezdí bus -kyvadlovka. Na cestu zpět už bylo pozdě, tak že si to tam prodloužím o jeden den. Když jsem sháněla nocleh, třeba jen ubytovnu, tak ten nejlevnější pro jednu důchodkyni turistku byl 1600,- za noc. Naštěstí jsem stačila ještě doběhnout na to nádražíčko za přehradou k poslednímu spoji a noc jsem strávila ve vlacích s přestupama.
Předpokládám, že sem jenom nakouknete a budete v jiném, cenově přijatelnějším, místě v okolí přehrady.
lisko, tak jsi špatně hledala. Dá se najít ubytování za cca 300 Kč na noc. Využívají to vodáci apod. Žádný přepych, spíš nostalgie - léta sedmdesátá. No, nakonec retro je v modě...
Vodáckou ubytovnu mi taky navrhovali, dokonce ještě o stovku levněji. Spojila jsem se správcem a nešlo to, zavřeno, mimo provoz, nějaké opravy. Byl březen, nahoře ještě sníh. Jiná byla dál na sever, ale když jste pěšky, je k večeru a nic vám nejede, tak máte smůlu. Mimochodem:Tu vodáckou nostalgii jsem zažila kdysi v reálu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.