Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Setkání - polo přátelské?

Od: davidd odpovědí: 12 změna:

Chystám se sejít s jednou holkou. Bereme to přátelsky jenže...člověk nikdy neví. Já si od toho nic neslibuji, ale zajímá mě jak se mám v této situaci chovat ohledně peněz. Mám za ní zaplatit pití nebo ne? Ptal jsem se kamarádů a jejich názory jsou nejednoznačné...co si s tím mám počít? KDybychom byli opravdu jen kamarádi tak každej platí za sebe 100%. V případě opaku bych to pití určitě zaplatil. Ale co tady? Přijde mi, že z toho teoreticky (!) muže něco vzejít...teď se trochu protiřečím s tím, že si od toho nic neslibuji, ale sna chápate...

Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jsem ze staré školy, takže by mě tahle otázka vůbec nenapadla. Samozřejmě, že za dámu (pokud to není čistě náhodná kolemjdoucí) zaplatím já. A zvlášť, jsestli jsem ji sám pozval. Ale dneska je jiná doba... (taky tohle úsloví nemám rád ;), ale je to tak).

iz*
hodnocení

1x

Podle mne to "dá situace" (vyplyne ze situace). Jinak si myslím, že i v případě kamarádství nebo přátelství by úhradu měl platit ten, kdo druhého pozval.

hodnocení

0x

To přece záleží jen na Vás. Pokud jste ji pozval Vy, pak zaplaťte. Příště třeba ona pozve zase Vás..Záleží na Vás, jaký dojem chcete na slečnu udělat..

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, Vy už se děsíte útraty předem - prostě uvidíte podle situace. Byl by to problém zaplatit třeba jen za kamarádku? Myslíte si, že když zaplatíte, tak z toho bude něco více a v opačném případě to je ztraceno? O tom to asi není. Zdravím!

doplněno 25.07.17 15:35:

davidd - při placení se k tomu mějte, slečna bude třeba protestovat, Vy to zaplatíte, ona Vám třeba nabídne bankovku, Vy to odmítnete a řeknete, že příště může třeba zaplatit ona - a máte další schůzku.

sebod*
hodnocení

0x

Davide, i když to bude setkání pouze přátelské, tak můžeš zaplatit pouze Ty. Opravdu záleží jenom na Tobě. Jen dej pozor na to, jestli jsi slečnu nepozval Ty. To potom může očekávat, že budeš platit.

hodnocení

0x

Kolik čeho hodláte vypít? Myslíte, že by vás mohlo placení 2 + 2 sklenic piva nebo nealko nebo lahev vína ve vinárně finančně zruinovat? Být vámi, tak bych se chystala platit za oba. Děvče se to může pokusit změnit buď přímo při placení, nebo vám předá nějakou minci. Jistě bude záležet na předchozí zábavě a vzájemném porozumění, jestli její příspěvek přijmete, odmítnete, jestli navrhnete, aby příště platila ona atd.

Jedna úvaha v dotazu mě překvapila. Možná je to špatně formulované. Ze setkání může něco vzejít, to je jisté. Ale představa, že za dvě piva s vámi stráví noc, je taková ... nepěkná.

davidd
hodnocení

Ne ne ne ne. O sex mi opravdu nejde. Nemyslím to tak, že bych si jí chtěl koupit. Opravdu ne. Spíše mi jde o to, že bych nerad vypadal jako někdo kdo si od toho slibuje něco více když to zaplatí...takhle by se na to mohla podle mě dívat a mohlo by jí to zaskočit...se samotným zaplacením problém nemám - rád to udělám.

Neprožívejte setkání dopředu. Pokud nepůjdete někam, kde visí /Mišelinská - jak se to píše?/ hvězda, není potřeba se bát ani útraty, ani představ o vývoji vztahu. Když za ni zaplatíte celou malou útratu, tak ji to nijak nezaskočí. Ale lepší povaha by dvacku ze svého přidala :).

Tak buď slečna pozvání, respektive zaplacení té kávy vámi, bude brát jako "pozval - platí" a nebude vám připisovat postranní úmysly - nebo nabídne, že si svoji útratu zaplatí sama. Pak můžete svoji nabídku ještě jednou zopakovat - "zval jsem já" (a ona hned nepřijme, aby vypadala zdvořile) - a když i potom odmítne, nevnucujte se.

Je příjemné nechat se pozvat - ale někdy je k tomu "každý za své" možno mít dobrý důvod.

hodnocení

0x

Je to tak, jak píšou ostatní. Ale musíš to říci:"Zvu tě." Možná, že když jsi bez peněz,nebo nechceš, přidáš: "příště pozveš ty mě."

hodnocení

0x

Souhlasím s "magdonem". Jen dodám, že mne by zase ani ve snu nenapadlo že když mne muž pozve na skleníčku, že bych se já měla snažit platit svou útratu. Ono se dnes všechno změnilo. A vůbec nelituji, že jsem zažila jinou dobu než je ta dnešní. Prostě se řiďte tím, že když někoho POZVETE na skleničku a zvláště ženu, tak automaticky platíte útratu Vy. Že platíte Vy, je obsaženo už v tom slově "pozvání". Škoda, že dnes se musí mladí lidé ptát, jaká jsou ta základní společenská pravidla.

Uvažování o tom, jestli z toho něco bude, nebo nebude, tak tomu už vůbec nerozumím. To myslíte tak, že by to ta slečna mohla pochopit tak, že když jí zaplatíte dvě piva, nebo já nevím co pijete, že by se cítila nucena s Vámi jít do postele? To asi ne, podle toho co píšete pak. Tak prostě klidně zaplaťte a je to. I když to je a zůstane jenom kamarádka. To je slušnost. Ale je docela možné, že dneska už ani ty mladé holky nevědí jak to má správně být a ona se může snažit svou útratu zaplatit, aby Vám nedala příležitost si myslet, že by to mohlo zajít někam dál. Fakt to máte dneska docela složité.

hosman*

Myslím, že by z toho něco mohlo být spíš myslel jako vztah než příležitost na sex. A obecně bych to na starou a novou školu neházel. V dnešní době, kdy čím dál tím víc žen řeší feminismus a je těžké odhadnout co si muž může dovolit a co ne. Dneska už by se muž měl bát pomoc i ženě na schodech napřílad s kufrem, protože ona začně říkat, že žádnou pomoc nepotřebuje a že je soběstačná žena. Takže nakonec by jí tím zaplecením mohl i naštvat. Ale já osobně si také myslím, že by jste měl zaplatit Vy a hlavně uvidítě, jak na to šlečna bzude reagovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]