Nejste přihlášen/a.
Ahoj,cítím se sama,už několik let ,a moc mě to mrzí ..přátelé mám ale ubližuju jim protože nejsem příliž komunikativní a je to mrzí..trpím depresemi..a pocity prahnoucí po sebepoškozovaní ..jak si mám pomoct?
Sama si nepomůžeš. Jsi zralá na psychologa. Tak šupkyšupky a snad se budeš dívat na svět trošíčku veselejšíma očima...
Podle mne by bylo nejlepší se obrátit na odborníka. Níže uvádím dvě krizové linky. Obě sice sídlí v Praze, ale pokud vím, mohou Vás v případě potřeby nasměrovat, kam budete potřebovat.
Krizová linka RIAPS: 222 586 768 (8-16 hodin), nebo 222 582 151 (16-8 hodin). E-mail: riaps@cssPraha.cz
Krizové centrum PLB 284 016 666, to by podle mých informací mělo fungovat 24 hodin denně.
Deprese má mnoho podob, zde to vypadá, že to nebude tzv. "obyčejná depka" - vzhledem k tomu, že tím trpíte několik let... Sama neodezní. chce to navštívit psychiatra - nebojte se a nestyďte se, zjistěte si psychiatra či ev. psychologa ve svém okolí. Nebo také můžete při návštěvě obvodního praktického lékaře se mu s tímto svěřit a on by vám měl poradit, kam či vás hned tam objednat...Raději co nejdříve.
Ahoj, jak jsi přišla na to, že ubližuješ přátelům, když nejsi komunikativní? Pokud ti to někdo naznačil, tak neni asi úplně přítel. Možná si to myslíš jen ty a zbytečně si ubližuješ. Je spousta lidí, kteří jsou sami. Né každej myslí v takové situaci na sebepoškozování. Naše mysl dokáže bojovat nám, jako proti nepříteli. popovídej si s psycholem. Poradí ti a uleví se ti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.