Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nové plánky ´´změna stavby před dokončením´´?

Od: hruskasw odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, stavím si domek svépomocí...chci požádat změnu stavby před dokončením...

Změny jsou: Místo nebytné půdy - bude půda obytna. Místo venkovního schodiště na půdu-bude vnitřní schodiště. A ještě jedna malá změna.

Nový projektant mi řekl, že musím dělat nové plánky...že to nový stavební zákon neužnuje..6e už nestačí něco nakreslit na papír a zajít a zažádat na stavebním urade..Je to tak?

Opravdu už toto nestačí? plánky mě budou od něj stat cca 30 000Kč..

Děkuji za info Pavel

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

mnd®
hodnocení

0x

Proč se nezajdete zeptat přímo na stavební úřad jak to je s touto drobnou úpravou v projektu? Požádejte o změnu projektu přímo dle Vámi navržených úprav už dodatečně namalovaných ve vašem projektu.Za to zeptání nic nedáte.Jasně že předložíte schválený projekt a k tomu ten s úpravou.

Ta neobytná půda možná bude trochu problém s předěláním na obytnou ohledně požárních předpisů.Ale schodiště jestli venkovní nebo vnitřní? Taky asi musí splnit nějaké podrobnosti,ale za toto dávat 30 000 ,-Kč projektantovi? Nebo to udělejte podle původního projektu a potom upravte dle svého.Jsem si takhle upravil upravil obecní byt 2+kk na 2+1 a nic jsem dle zákona neporušil a bylo to po kontrole obecního úřadu schváleno a zkolaudováno.A pořád platím jako zastara a ne za ,,lepší,, byt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]