Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
Nyní pracuji u soukromníka, je to moje první opravdová práce, kolegové jsou super, jsme kamarádi a každý týden jdeme po práci na kofolu pokecat, ale práce je fyzicky náročná a hlavně finančně špatně ohodnocená.
Nejsem extra náročný, jenže nemůžu si dovolit jít ani do bytu, nemám na to prostě peníze, kdybych zaplatil nájem a energie na jídlo už mi nezbude.
Naskytla se příležitost jít pracovat do O2 na prodejnu na tuto pozici , ta náplň práce by mě bavila jednoznačně. Zni to hloupě, ale rukama už prostě pracovat nechci. Jsem zničený, dřu a stejně se neužívím, karierní postup je nemožný, v nadnárodní korporaci by to asi problém nebyl.
Je tam velké množství benefitů, teď nemám žádné, ty budou asi pravdivé. Je tam nějaká fixní mzda, která je značně vyšší než to co mám teď a pak ta částka s bonusy, zajímalo by mě, zda-li někdo kdo tam pracoval ví jak to je a jak to tam chodí.
Nerad bych nastoupil a pracoval někde, kde to bude jen tlak, stres a nervy.
Ono jak se říká, když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají.
"Nerad bych nastoupil a pracoval někde, kde to bude jen tlak, stres a nervy. Ono jak se říká, když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají."
To jste vystihnul přesně. U O2 (nejen na prodejně) můžete počítat se vším, co jste uvedl.
Pokud si dobre vzpominam tak tomu co nabizej bych veril.
Ver, ze to bude: tlak, stres a nervy. Kazdej chce byt vedoucim nebo s tim sekne.
To je těžké - když nevíme, co ne/umíte.
Nechcete pracovat manuálně, tak holt musíte počítat s tím, že místo, kde se ručičkama nedělá a není požadována praxe, bude mít zase jiné mouchy.
Tak ono, já bych ručičkama dělal.
Mám střední školu- elektrotechniku, znám toho dost z technologií budov, považuji se za celkem chytrého člověka.
Jenže, když hledáte práci a dostanete takovou, kde prostě děláte zedničinu, boucháte drážky, jste celý špinavý, unavení a nakonci měsíce z toho nezaplatíte ani bydlení, natož jídlo.
Když jsem oslovil různé firmy na různou provozní údržbu apod. tak se semnou většinou ani nebavili a rovnou řekli min. 6let praxe na stejné pozici, ale teď stejně nikoho nehledáme. Stejně tak různé servisní firmy, praxe na stejné pozici, nikoho nepotřebujeme.
Ono by mě zajímalo, kde mám vzít ty roky praxe na stejné pozici, když tu práci na té pozici neseženete.
Všude hledají 20leté s 40letou praxí.
Je vůbec nějaký skutečně slušný zaměstnavatel, který se nasnaží člověka vydřít z kůže za minimum?
Treba podle pracovni doby, vzdalenosti od domova, prestavky na obed a pod..
Nebo si hod korunou.
Bejvalej kolega skoncil u https://cdt.jobs.cz/ a je spokojenej:-/
Já bych to tak černě neviděl. Je tam spousta lidí, kteří opravdu nic zvlášního neumějí a myslí si že tady je jasyný karierní postup. Jenže ouha. kamarádka pracuje na obdobné pozici pro jinou společnost a je nadmíru spokojená.
tak nevím co se za tím skrývá. Když jsem ji navrhnul, že to půjdu dělat taky, jaksi se na to prý moc nehodím, tak nevím co tam vlastně dělá a jak.
Já Ti poradím asi takto... Pokud by opravdu měli o Tebe zájem, tak bych to risknul. Nevím tedy z jaké jsi destinace jak se hledá další místo, ale tu tvoji situaci znám. Mám dvě starší dti a vím jak to bylo s nima... Zpravidla velké firmy nabízené benefity dávají, platí zdravotní a sociální za zaměstnance, což u různých soukromníků není vždy jisté. Může být třeba problém s přesčasy, některé firmy je neplatí atd... Ale dneska firmy pracovníky shánějí a je i nedostatek, tak nabízejí i relativně slušnou mzdu, ale vše může mít ale...
Co umíte, na co si troufáte? Jste ochoten se přestěhovat za prací? Unesete případný neúspěch?
Jste elektrotechnik, středoškolák, co třeba toto: jablotron.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.