Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce v ČSAD

Od: kokes* odpovědí: 12 změna:

Ahoj,autobusáci v čsad,jaké to tam je tedka?myslím plat,pracovní doba,volno,atd...Mám možnost tam jít,ale nevím nevím :).Děkuji za všechny názory.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Podmínky se můžou lišit; za BusLine – odjeté běžných 180 hodin + asi 50 načuměných po nádražích, někdy na konečné kdesi za lesem. Nejdelší směnu jsem měl od 4 do 19,30 hod, nejkratší od 12,30 do 20,45. Pak vytřít autobus, udělat peníze. Jestli jsi mladej, večery žádné, hospoda taky ne, jen o veekend (ob jeden v práci). Za pozitivum patří fyzická nenáročnost a pokud neodporuju šéfovi – pohoda.

jirka20
hodnocení

0x
ČSAD už neexistuje.Volno a přestávky mají dle zákoníku práce a silničního zákona.
hnipirdo*

Co povídáš, že ČSAD neexistuje?!

Třeba tady!

jirka20
Toto je ale název firmy: ČSAD Hodonín a.s.
U nás už jen Arriva...
vernon
ČSAD ve smyslu "Československá autobusová doprava" už vážně přes dvacet let neexistuje ;)
doplněno 23.07.17 12:52: To byla reakce na "hnipirdo".
kokes*
hodnocení

no jasně,já to myslím jako název firmy...

jirka20
Dobře fungují "dělené" směny na linkových trasách...5-9h...potom velká pauza a třeba 16-20...odpracováno 7,5h 30minut zákoná pauza a celej den v perdeli pane hrábě.
kokes*
hodnocení

aha,jinak turnusová je lepší,že?jinak řikali,že ce čekačky neplatí,jakto?to mysleli natu dělenou?no a plat prý 17 až 25 čístého,ale musíš makat v sobotu .já jezdím v Mhd,víš...

jirka20
Já nejezdím s ničím...kapišto.Jen to vím.Za ty peníze bych tedy nejezdil.
givucugylu

oz.kurzy.cz/...

doplněno 23.07.17 13:26:

Co je to skutečná ČSAD?

Tohle jsou nástupci po transformaci(privatizaci). To je to samé, jako napsat, že neexistuje Český pojišťovna, Škoda, ČEPRO, ČEZ atd...

vernon
Používají logo, nic jiného. Není to skutečná ČSAD, to byl státní podnik. A počítám že většina subjektů v tom dokumentu už používá jiný název.
jokeer*
Myslím, že byste se měli vyjadřovat k tématu nebo vůbec, tazatel se ptal na práci řidiče autobusu. Co vám k tomu můžu říct já, řidič autobusu nejsem, ale je to práce, kde podle mě budou trpět hlavně záda, budete se muset vypořádat s cestujícími, kteří v autobuse často dělají bordel, budete muset někdy dlouho čekat, než budete moci vyjet, pokud se nic nezměnilo, tak je to zhruba práce na celý den, hlavně jste v přímém kontaktu s lidmi, takže bych určitě využil minimálně očkování proti chřipce, proplácí jej třeba VZP, je to práce, kterou nechce nikdo moc dělat, řidiči často stávkují kvůli mzdám, ale zkuste to, třeba vás to bude bavit :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]