Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Falešné potvrzení od lékaře

Od: kakodal* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,potřebuji poradit v tomto.Moje babička darovala mému 5 letému synovi nějaké polnosti.Než ovšem proběhl souhlas opatrovnického soudu na zápis do katastru tak babička zemřela.Smlouva šle tedy do dědického řízení,tam ji ovšem matka se strýcem a tetou napadli a notářce dololižili jakési dokumenty od psichyatra s tím že babička nevěděla co dělá když darovací smlouvu podepsala.Přesně nevím co v těch papírech bylo proteže jsme nebyli učastníky děditství.Jelikož jsem se o babičku starala a ke všem doktorum jí vozila vím že žádného psichyatra nenavštěvovala.Ani žádné prášky na nervy nebrala.Šla jsem tedy k jejímu obvodnímu lékaři,ten jenom kroutil hlavou a vydal mi potvrzení že babička byla v pořádku.Vše jsem předala právníkovi ten už sice připravuje žalobu a předběžné opatření na zablokování pozemku na katastru.Co pro nápravu věcí mohu ještě udělat?Nemám třeba podat trestní oznámení?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A jak to, že jste nebyla učastníkem dědického řízení a v jakém je nyní stavu; je uzavčeno? Nepopisujete přesně váš příbuzenskž vztah, ale podle mne máte právo byt dědickkého řízení učastna , notář vás měl přizvart a neučinil-li tak, asi byste měla žádat z tehoto titulu znovuotevčení jednání. 6aloba o předběžýné opatření je určitě v počádku a nutná, ale chtělo by to pokrašování. Co si o tomhle myslí váš právník?

nededic

Podle zákona po zemřelém dědí manžel/ka a děti v první linii. Pokud nezanechala závěť. Pokud nejsou potomci, tak nastupují vnoučata. Tazatelka ale píše, že u dědického řízení byla matka, tedy dcera zemřelé, syn a druhá dcera.

Otázka je, jestli babička zanechala závěť, že pole odkazuje pravnoučeti, každopádně máte v ruce, jak píšete, darovací smlouvu.

Já bych to viděla tak, že jestliže předložili psychiatrický posudek, že babička byla nesvépravná, tak měli vše doloženo od lékaře. Vyšetření, kontroly. A Vy máte pochybnosti. Vše by mělo být zdokladováno na zdravotní pojišťovně. V dnešní době se dá vše zkontrolovat jak v ordinaci lékaře, kde bude mít babička zdravotní složku v papírové podobě, tak i platby e-komunikací se zdr. pojišťovnou. Nevozili babičku k nějakému soukromému psychiatrovi, do soukromé ordinace? Žádný lékař přece nenapíše nějakou falešnou zprávu. To by byl podvod a na sankce od lékařské komory.

Tudíž podle mne se to dá vše ověřit, jestli je zpráva falešná, či ne.

Požadavek o znovuotevření dědického řízení určitě podejte, že se nepřihlíželo k určitým skutečnostem.

kakodal*
hodnocení

Babička žádnou závět nenechala.Já mám pouze onu darovací smlouvu s uředně ověřeným podpisem.Babičko opravdu nikam nikdo nevozil,to bych o tom musela vědět,protože jem se o babičku starala.A hlavně nic nevěděl ani její ošetřujcí lékař.Ten mi vydal okamžitě potvrzení,že byla naprosto v pořádku,nakonec by od něj musela mít i žádanku na vyšetření.Na zdravotní pojištovnu jsem už volala tam se se mnou ale vubec nebavily protože dokumentaci po zemřelém muže chtít pouze soud nebo pojištovna.

kakodal*
hodnocení

dědické řízení je ukončeno.příbuzenský vztah je snad jasný když se jedná o zemřelou babičku tak já jsem její vnučka.Právo na učast dědického řízení jsem neměla to měli pouze její děti.Právník mi řekl,že žaloba a předběžné opatření bude stačit,ale já si myslím že tím trestním oznámením by se nic nezkazilo,spíše naopak

Mátepravdu, píšete to dost jasně a hlavně jo jasné, že i vaše matka žije, takže jste na druhé koleji..Nicméně v tom dědickém řízení se projednávalai darovací smlouva a tak snad do toho taky máte co mluvit, právě z tohoto titulu. . Aůe dobře, jde právě o tuto smlouvu. Jen mi řekněte na koho byste chtěla to trestní oznámení podat a z jakého titulu? Na matku a strýze, nebo na znalce- psychiatra? Ale to jaksi neposoudím, zejména jako právní laik. Máte ovšem možnost konzultovat i jiného právníka, právníci nejsou neomylní. Jinak ovšem darocací smlouva je věcí občansko právní a trestní oznámení by asi v tomto směru moc velkou váhu nemělo, ale nevím. (Ten váč právník chystá žalobu ve věci té darovací smlouvy? Vzniká otázka, jsetli by trestní oznámení dokonce toto věc nezdržovalo, knemělo byy přednost, alle jak říkám, nevím, to jsou jen úvahy čtenáře detektivek. A pokud se obrátíte na právní poradnu, třeba anonymně- takové poradny i zdarma jsou, možné vás odkáže navašeho právníka, nicméně je to odbornější pohled, než můžete čekat tady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]