Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jít či nejít na koncert?

Od: fialina odpovědí: 15 změna:

je mi 26 a sehnala jsem si teď dvakrat týdně doučování angličtiny s klukem, co je o dva roky mladší. Ale to není podstatné :)
jde o to, že se mezi řečí zmínil, že má kapelu, která má mimochodem příští týden koncert a já řekla, že
bych se tam na něj zašla mrknout. není to pitomý, když tam půjdu? nechci, aby to vypadalo, že po něm nějak pálím či co.
přeci jen máme vztah učitel-žák a viděli jsme se zatím třikrát.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Určitě jděte. On není žádný váš učitel. Je to jen kluk, který umí angličtinu líp než vy. A asi jste mu sympatická. Kdyby ne, nedělal by si s vámi "ostudu" mezi svými přáteli. Jde se jim vytáhnout vámi a vám zaimponovat svou kapelou. Nechce být pro vás učitel, ale muzikant. Ida

A ja si celou doby myslel ze ucitelka je tazatelka:-/

fialina
hodnocení

Akorát jsem se mu tak nějak nabídla sama s tím koncertem :)) Možná, že by si mě tam ani nevšiml. No nevadí, zkusím se tam tedy mrknout a uvidíme jestli z toho bude trapas :-D

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, jasně - jít se tam podívat, když už jste projevila zájem (zatím jen o hudbu). Vztah nemáte a ten kluk Vás ani nepřitahuje, tak nic nehrozí. Nebo hrozí přitažlivost? Zdravím!

doplněno 22.07.17 10:47:

Možná Vás tam ten učitel seznámí s kamarády a také se svou dívkou - to Vás buď potěší či nikoliv (podle Vašich představ a záměrů). A jinak - pravidla budoucnosti určujete Vy (jako žena).

doplněno 22.07.17 12:08:

fialina - klidně tam jděte. Třeba tam zjistíte více, resp. poznáte ho jinak a zjistíte, jestli má slečnu a jak se bude chovat k Vám. Fajnového kluka těžko pohledat a učitele angličtiny seženete snadněji (nebo raději pro příště učitelku, když tak snadno citově "zahoříte").

fialina
hodnocení

no právě, přitahuje mě celkem dost :-D :-D proto nechci, aby si myslel, že tam za ním dolejzám.

hodnocení

1x

Pokud Vás to zajímá a chcete se jít pobavit, tak to hloupé není. Tím se nijak nezavazujete k ničemu.

hodnocení

1x

Jestli Vám o koncertu řekl a Vy jste reagovala tak, že se zajdete podívat, klidně to udělejte. Jestli "dolézáte", to už se pozná z něčeho jiného, než z návštěvy koncertu :)

O dalším postupu se rozhodněte dle toho, jestli ho potřebujete jako učitele. Když půjdete na rande a nedopadne to, přijdete o učitele. Když půjdete na rande a dopadne to, tak asi taky, partnera se učit moc nedá.

zabrany
hodnocení

1x

Vy jste jenom ve vztahu nabízející a kupující, navíc zcela dospělí lidé.

Nepřemýšlejte o tom tak hluboce a jděte se podívat, pobavit. Taková příležitost se totiž jen tak nenajde. Hudba Vás nemusí oslovit, nemusí to být Vaše parketa, ale kdyby náhodou ano, máte určitě fajn vyplnění volného času. A seznámit se ,,učitelem,, trošku hlouběji. Co to jsou dva roky rozdíl. Za mě neváhejte a užijte si to.

Kromě toho koncert je akorát, že mu z hlediště zamáváte, popřípadě po koncertu poblahopřejete. Nebudete tam jediná známá, fanynka či obdivovatelka i ostatní účinkující tam budou mít svoje známé.

fialina
hodnocení

ano, to vím, já bych tam šla stejnak asi s kamarádem. Sama bych si asi netroufla, on tam bude mít určitě nějakou svou partu a já už bych si připadala jak blbec tam tak postávat :)

zabrany

Běžte s kamarádkou, kamarád není vhodný, pokud byste chtěla od mladého něco víc. Můžete si pokazit začátek.

fialina
hodnocení

ano, taky mě to napadlo :-D jenže kamarádka mi odpadla a ten kamarád nakonec možná taky.. :-D

hodnocení

1x

Sama jste se do té situace přivedla a teď váháte a zdá se Vám to hloupé, nevhodné...Proč jste se tam tedy nutila?

Pokud by pozvání vzešlo od toho chlapce, přijala bych jej. Proč ne? Třeba s někým druhým, jak tady už rádcové psali.

Jenže ta účast vzešla od Vás. Proč jste o tom začínala, když sama vidíte, že je to svým způsobem zvláštní? V tom případě bych nešla. A pokud ho budete doučovat dál, třeba Vás jednou opravdu pozve on. A pak nebude problém tam jít. Tuhle návštěvu jste si spíš vymručela, řekla si o ni. Proto bych /zatím/ nešla. Až jak se situace bude vyvíjet dál. Hlavně si o pozvání znovu neříkejte. Taková krotká děvčata nejsou příliš v oblibě. Nemyslím se upejpat a červenat, ale určitá zdrženlivost není nikdy na škodu. Navíc i proto, že nejste sobě rovni, ale Vy jste v pozici učitelky, on žáka. Jaga.

fialina
hodnocení

no, bylo to tak, že mi řekl o té kapele a že si jí můžu pustit na youtube. tak jsem to udělala a při další schůzce mu řekla svůj názor a taky že jsem koukala, že budou mít zrovna koncert, tak že bych se na ně mohla přijít podívat. přemýšlet o tom, zda-li to je nebo není vlezlý, jsem začala až potom :) )

hodnocení

1x

Trochu se divím, že někteří rádcové tento dotaz prožívají jaksi do hloubky (třeba Jaga - :) *mir*).

Ale koncert je přece veřejná záležitost. Jistě už někde visí plakáty s pozváním. Každý další návštěvník je vítaný, protože pro velké publikum se vždy hraje s větší chutí a lépe. A nakonec i taková přízemnost jako každá další prodaná vstupenka se cení.

Divné by bylo, kdybyste někde postávala při zkoušce kapely. Divné by bylo, kdybyste chodila na trénik parkurového skákání či do ateliéru si prohlížet tvorbu, pokud by ten učitel byl jezdec nebo malíř. Ale koncert? Kolik tam bude lidí? Vždyť vás ani neuvidí.

fialina
hodnocení

já to také prožívám do hloubky.. :-D a koncert je zdarma, je to open air někde v parku a lidí si myslím tak do stovky. je to akce o které vám musí někdo říct, protože sami se o ní nejspíš nedozvíte :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]