Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Majetek chata

Od: petrsistek odpovědí: 4 změna:

Dobrý den cca po roce známosti jsem zaptil častku 53000 kč za podíl mna družstevní byt,nutno konstatovat pokud bych tak neučinil manželka by o tento byt přisla vzplývá ye smlouvy mezi ní a družstvem.Posleze jsem se odstěhovali do mého bytu kde jsme spolu žili výše zminovaný byt se prodal za tyto peníze se koupila chata ,ktrerou jsem nechal napsat na zminovanou družku kterrou jsem si posleze vzal ,po 16 si manželka našla jiného chlapa a jse v rozvodovém řízení .dotaz zní je chata pouze manželky nebo bude předmětem majetkového vyrovnání a ma manželka právo my bránit jí využivat než k tomu dojde.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Máte to poněkud nepřehledné.

Těch 53 tisíc bylo co? Půjčka, vrácená půjčka nebo dar? Protože pokud jste nebyl spoluvlastník podílu nebo se nejednalo o vrácenou půjčku, za kterou jste pořídil chatu, nerozumím tomu, jak jste ji mohl "napsat" na partnerku, když byla koupena za peníze, které patřily jí za prodej jejího podílu.

hodnocení

0x

Pokud jste chatu dal napsat na manželku, je jenom jejím majetkem.

Láska je sice krásná a posvátná věc, může se ale stát, že se jednou vytratí a bolí to. Nejen duši, ale i kapsu. Měl jste chatu napsat na sebe i na manželku. Takhle se s ní můžete /s chatou/ rozloučit. S manželkou jste to, předpokládám, už udělal. Jaga.

Na druhou stranu, občas člověk sice tratí, ale zároveň získá zkušenosti k nezaplacení, které si bude pamatovat celý život. Viz: že já vůl...*smich*

sebod*
hodnocení

0x

A teď zkuste napsat ten dotaz ČESKY ;)

cojekdo
hodnocení

0x

Figuruje zde manželka, potom družka a opět manželka. Co jste nechal na koho napsat? Na manželku, nebo družku?

Pokud se chata koupila na jméno družky, dostala chatu za svobodna, tak je to její majetek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]